Gregory Wathelet trekt België naar super finale in Nations Cup Longines

Dankzij een nulronde van Gregory Wathelet en Coree heeft België in Barcelona de super finale gehaald van de Longines Nations Cup jumping. Die nulronde was nodig om de foutenlast op 8 te houden en zo Zweden, Zwitserland en Ierland op tijd voor te blijven in de strijd voor de Top 8.

De kwalificatieronde van de Longines Nations Cup jumping begon rampzalig voor België met Pieter Devos en het 13-jarig Belgisch Warmbloed Paard (BWP) Espoir. Al op hindernis 3 gingen ze in de fout. Tot aan de negende hindernis leken ze zich nog te kunnen handhaven maar daar stootten ze op de okser opnieuw een balk af. In de laatste lijn ging het toen helemaal mis met balken die vielen op de afsluitende okser van de driesprong, de daaropvolgende okser en de slotsprong op hindernis 13. Met een totaal van 20 strafpunten, moest ons land zich zien te herpakken.

Dat leek Niels Bruynseels met de 11-jarige Zangersheide merrie Cas de Liberté Z te gaan lukken maar op de slothindernis, een steilsprong, stootten ze toch nog een balk af waardoor er nog eens vier strafpunten op het Belgische scoreblad verschenen. Jérôme Guery en de 11-jarige BWP-ruin Grand Cru van de Rozenberg overkwam hetzelfde toen ze op de eerste hindernis van de driesprong in de fout gingen.

Op die manier kwam België op 8 strafpunten, net als Zwitserland en regerend Europees kampioen Ierland. Voor hen stonden Canada, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Italië en Zweden zodat met drie landen voor twee plaatsen in de Top 8, ons land uit de boot dreigde te vallen voor de super finale van zaterdag. Gelukkig redden Gregory Wathelet en de 11-jarige merrie Coree, die in juli nog de Grand Slam van Aken wonnen, de meubelen voor België met een nulronde in een zeer snelle tijd van 77 seconden. Op die manier eindigde België op de zevende plaats, voor Zweden, en werd Ierland met een negende plaats verwezen naar de troosting, die vrijdag om 21 uur van start gaat.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer