© RR

Hugo Schiltz en Jef Geeraerts krijgen eigen plein in Antwerpen

De overleden politicus Hugo Schiltz en schrijver Jef Geeraerts krijgen in de nieuwe wijk Regatta op Linkeroever elk een plein dat naar hen wordt vernoemd. Dat heeft het Antwerpse schepencollege vandaag bekendgemaakt. Vier andere inmiddels overleden Antwerpenaren krijgen dan weer een straat naar hen vernoemd in dezelfde wijk.

JoRo, SVW

Hugo Schiltz heeft decennialang een prominente rol vervuld in de Antwerpse politiek. Tussen 1958 en 1989 zetelde hij, eerst als lid van de CVP en later van VU, in de gemeenteraad. Tussen 1995 en 2000 was Schiltz schepen van Financiën, Economie en Toerisme. Schiltz speelde jarenlang ook een vooraanstaande rol in de nationale politiek en werd benoemd tot Minister van Staat.

De bekende thrillerschrijver Jef Geeraerts werd in 1930 geboren in Antwerpen en overleed in mei 2015 in Gent. Net als Schiltz zal er op Regatta een wijk naar hem vernoemd worden.

De namen van vier andere voormalige Antwerpse politici zullen dan weer prijken op straatnaambordjes in dezelfde wijk op Linkeroever. Het gaat om oud-burgemeesters Mathilde Schroyens (tussen 1977 en 1982) en Frans Detiège (enkele maanden in 1976), oud-schepen Eric Antonis (tussen 1995 en 2004) en oud-gemeenteraadslid Marleen Van Ouytsel.

© RR

Op Facebook reageert Havenschepen Marc Van Peel alvast opgetogen over de komst van de Eric Antonisstraat, vernoemd naar zijn voormalige partijgenoot en vriend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER