© ia_64 - Fotolia

Bewakingsagent krijgt geen straf voor diefstallen bij Bose

Een 40-jarige man uit Gingelom werd schuldig bevonden maar krijgt geen straf voor enkele diefstallen bij elektronicabedrijf Bose in Tongeren. De veertiger, die als bewakingsagent actief was bij de firma, ging aan de haal met onder andere USB-sticks en hoofdtelefoons die hij nadien op zoekertjessite Kapaza te koop aanbood.

ShDf

De veertiger werkte ’s nachts als bewakingsagent bij de firma Bose in Tongeren. Tijdens zijn rondes stal hij verschillende elektronische apparaten en accessoires zoals USB-sticks en hoofdtelefoons. De sporadische diefstallen werden gepleegd tussen 1 januari 2015 en 15 mei 2016. In totaal ging hij aan de haal met spullen ter waarde van 5.329 euro. Zijn ex-werkgever krijgt deze som nu in de vorm van een schadevergoeding terug.

Camera’s

“Het was een andere werknemer die op de tweedehandssite opmerkte dat er veel Bose-apparaturen te koop werden aangeboden”, vertelt het openbaar ministerie tijdens de zitting begin deze maand. “Nadat hij een mail verstuurde naar zijn collega’s om dit te melden, verdwenen de zoekertjes meteen. Via het gsm-nummer kwamen we toch bij de bewakingsagent uit. Hij wist waar de camera’s stonden en in welke rekken er niet gefilmd werd. Hij moest diefstallen voorkomen, maar pleegde ze uiteindelijk zelf. Dit zijn ernstige feiten.” Toch verleent de rechter de probatieopschorting waardoor de man geen straf krijgt zolang hij voorwaarden nakomt. Zo moet hij onder andere een cursus ‘dader inzicht’ volgen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer