Grootste leverancier van Brits kippenvlees neemt voedselveiligheid niet nauw

Het Britse bedrijf 2 Sisters, de grootste leverancier van kippenvlees aan Britse supermarkten, neemt voedselveiligheid niet nauw. Dit hebben de commerciële zender ITV en de kwaliteitskrant The Guardian gemeld.

Een reporter werkte undercover in “Site D” in de West-Midlands. Deze vestiging van 2 Sisters produceert vers kippenvlees voor de supermarktketens Tesco, Sainsbury’s, Aldi, Lidl, en Marks and Spencer. Maar de versheid is niet noodzakelijk zoals op de verpakking vermeld, zo zag de verslaggever en hoorde hij ook van meer dan twintig huidige en vroegere werknemers.

Zo wordt door de supermarkten teruggestuurd kippenvlees dikwijls opnieuw verpakt en naar de supermarkten teruggestuurd. Werknemers is ook gevraagd om de slachtdatum van teruggestuurde kippen aan te passen. In het bedrijf zijn ook documenten over de slachtplaats van kippen aangepast.

Ingeval van een voedselvergiftiging, is de bron bijna niet correct na te gaan. Ouder en jonger vlees wordt vermengd, leerden The Guardian en ITV. Op de grond gevallen en dus mogelijk besmet kippenvlees werd alsnog verpakt. 2 Sisters, dat een derde van alle Brits kippenvlees produceert, zou daarbij zijn personeel intimideren.

Het bedrijf 2 Sisters Food Group is in 1993 in West Bromwich gesticht door Ranjit Singh Boparan die samen met zijn echtgenote eigenaar is. Er werken 23.000 mensen bij de groep.

Tegenover de media zei het bedrijf de beschuldigingen “zeer ernstig te nemen” en dat “hygiëne en voedselveiligheid prioriteit nummer één” zijn.

De betrokken supermarkten lijken zich van geen kwaad bewust en zeiden de zaak te zullen onderzoeken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer