© BFM

15 miljoen euro om Antwerpse spits te ontlasten

De stad Antwerpen investeert 15 miljoen euro om meer verkeer uit de spitsuren te halen. Dat is nodig omdat er grote infrastructuurwerken op ons afkomen en die zullen een grote impact hebben op de mobiliteit.

doro

Over drie jaar moeten er 10.000 wagens minder tijdens de Antwerpse spitsuren zijn. Om dat te realiseren, investeert het stadsbestuur de komende vier jaar meer dan 15 miljoen euro en kijkt het naar ondernemers met het project ‘Marktplaats voor mobiliteit’. “We willen praten met ondernemers die ideeën hebben om bestuurders de spits te doen mijden of hun wagen thuis te laten”, zegt schepen Koen Kennis (N-VA).

De stad wil ondernemers steunen door initiatieven bekend te maken bij het grote publiek, hen praktisch bij te staan of zelf klant te worden. Bedrijven die erin slagen om een groot aantal wagens uit de spits te halen, kunnen op extra ondersteuning rekenen. “Maar we vertrekken wel vanuit het principe dat projecten eerst gerealiseerd moeten worden voor we ze belonen.”

De Marktplaats als online platform

Binnen de website www.slimnaarantwerpen.be wordt een centraal platform gecreëerd waar leveranciers of aanbieders van producten, diensten of projecten voor ‘spitsmijdingen’ zich kenbaar kunnen maken en waar de gebruiker een duidelijk overzicht krijgt van het aanbod. Dit aanbod zorgt direct of indirect voor minder vracht- of personenwagens op de weg tijdens de spitsuren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Verkeersnieuws Antwerpen