De vermiste Vince is weer terecht.
Volledig scherm
De vermiste Vince is weer terecht. © Kim Aerts

Jongetje van 2 om 2 uur 's nachts teruggevonden

VideoIn het Vlaams-Brabantse Oud-Heverlee is gisteravond vier uur lang met man en macht ­gezocht naar een ­jongetje van 2. Sinds 22 uur was de kleine Vince spoorloos. Om 2 uur werd het kind, dat enkel een pyjama droeg, onderkoeld ­gevonden op bijna een kilometer van zijn huis.

  1. INTERVIEW. Wetsdokter over gevonden beenderen in Sint-Martens-Latem: “Een lijk vertelt altijd iets, zelfs na jaren”
    PREMIUM

    INTERVIEW. Wetsdokter over gevonden beenderen in Sint-Mar­tens-La­tem: “Een lijk vertelt altijd iets, zelfs na jaren”

    In Sint-Martens-Latem is een stoffelijk overschot ontdekt dat vermoedelijk al dertig jaar in een tuin begraven lag. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om Annie De Poortere, die op haar 48ste spoorloos verdween. Het parket zit met heel wat vragen, en hoopt dat het opgegraven lichaam een paar ervan zal beantwoorden. Maar kan dat nog, na dertig jaar? “Veel hangt af van de toestand waarin het lijk zich bevindt”, zegt Werner Jacobs, wetsdokter en professor gerechtelijke geneeskunde van het UZ Antwerpen.
    Sint-Martens-Latem
  2. Spilindex overschreden: lonen van ambtenaren en uitkeringen zullen opnieuw stijgen

    Spilindex overschre­den: lonen van ambtenaren en uitkerin­gen zullen opnieuw stijgen

    De inflatie, het cijfer dat aangeeft hoe snel de prijzen stijgen, stijgt naar 3,4%. Dat blijkt uit cijfers van statistiekbureau Statbel. We zien een kleine stijging tegenover vorige maand, toen het cijfer stabiliseerde op 3,18%. Het Federaal Planbureau verwachtte dat de inflatie zou stijgen naar 4,15%. Hoewel het cijfer dus minder toeneemt dan verwacht, is de spilindex toch overschreden en zullen uitkeringen en pensioenen in mei en lonen bij de overheid in juni mee stijgen, zegt onze geldexpert Stijn Baert (UGent).