© Shutterstock

Deze recepten met ei maak je op minder dan een kwartier

Een eitje bij het ontbijt is altijd een beetje feest. Deze receptjes met ei zijn lekker, goedkoop en heel erg makkelijk om te maken. Gepocheerd of gebakken, lekker als ontbijt, of - voor de minder vroege vogels - als brunch.

elvh

Egg in a mug

Wat heb je nodig?

- een (hittebestendige) kop of kommetje- een scheut melk, peper en zout- garnituur naar keuze: champignons, maïs, erwtjes, kerstomaatjes, feta

Smeer de binnenkant van een kopje in met boter. Breek het ei en doe de inhoud in een kop. Voeg wat melk toe, peper en zout, en klop alles door elkaar met een vork. Stop het kopje een minuut in de microgolf op hoge temperatuur. Roer opnieuw met de vork en voeg naar keuze wat champignons, erwtjes, feta of maïs toe. Nog een klein minuutje in de microgolf, roer alles nog eens door elkaar, en laat 30 seconden staan. Werk af met wat kerstomaatjes.

Eiwrap met aardbei

Wat heb je nodig?

- twee eieren- 2 eetlepels plattekaas- 5 aardbeien- garnituur naar keuze: verse munt Kluts de eieren en laat de dunne omelet zachtjes gaar worden. Was de aardbeien en snij er dunne plakjes van. Wie dat wil kan de plattekaas afwerken met fijngesneden verse munt. Laat de eiwrap een beetje afkoelen, smeer in met de plattekaas en beleg met de aardbeien.

Toast avocado met eiWat heb je nodig?

- een snede bruin brood- zout en peper- 1 avocado- 2 eitjes- citroensap- peterselie of koriander voor de afwerking

Zet een steelpan met water op het vuur. Smeer de sneetjes brood in met wat olijfolie, en rooster ze onder de grill. Snijd de avocado doormidden, haal de pit eruit, en snijd in dunne reepjes. Sprenkel er een klein beetje citroensap over. Als het water in de pan kookt, kan je het eitje koken of voor de gevorderden: pocheren.

Pocheren doe je zo: een scheut azijn in het water zorgt ervoor dat het eiwit niet te snel stolt. Roer rustig met een lepel in het water zodat er een minidraaikolkje ontstaat. Breek een ei en laat het voorzichtig in het midden van het water vallen. Als alles goed gaat, gaat het ei meedraaien en stolt het eiwit. Laat het ei 2-3 minuten koken voor zachtgekookt en 4-5 minuten voor compleet gestold. Schep het ei voorzichtig uit de pan.

Leg de avocado op de toast en het ei er nog eens bovenop. Kruid royaal met peper en zout, en werk af met peterselie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer