© HBVL

Wat te doen dit weekend? Dit zijn onze tips

Ben jij nog op zoek naar een leuk uitje met vrienden of met het hele gezin dit weekend? Wij helpen je op weg met deze zeven tips.

eco

Grenzeloos wandelen door RivierPark Maasvallei

De Maas Trek van nu zondag is een prima gelegenheid om het RivierPark Maasvallei te ontdekken. Dit grensoverschrijdend wandelevent doet vier gemeenten aan. U kunt kiezen tussen zes routes tussen de 4 en 22 km, langs mooie natuurgebieden, kastelen, de oevers van de Maas, enz. U kunt ook uitzonderlijk over de stuw van Borgharen wandelen. Aan de startplaatsen is livemuziek voorzien.

Zondag, starten van 8 tot 15 uur in Herbricht (Lanaken) of Itteren (Maastricht). Deelname: 2,5 euro. www.rivierparkmaasvallei.eu

Ondernemers gooien deuren open op Open Bedrijvendag

Op de eerste zondag van oktober wordt traditioneel de Voka Open Bedrijvendag geagendeerd. Dat betekent dat u in honderden bedrijven kan gaan kijken hoe de producten er gemaakt worden. Hotspot dit jaar is Hasselt, waar tientallen ondernemers hun deuren opengooien. In Lommel kunt u ontdekken hoe matrassen worden gemaakt en in Bree hoe het er tegenwoordig aan toe gaat in een modern en hoogtechnologische fabriek voor staalbewerking.

Zondag, van 10 tot 17 uur. Gratis toegang. Een overzicht van alle deelnemende bedrijven op www.openbedrijvendag.be

Proeven en beleven op Domein Kiewit

Zondag kunt u op Domein Kiewit terecht voor een gezellige namiddag met verschillende natuurlijke proevertjes en honing. U kunt leren om zelf zeep en andere reinigingsproducten te maken met natuurlijke materialen, of meestappen tijdens de herfstwandeling met een gids van Natuurpunt. Kinderen kunnen zich uitleven op een speciale mat in de ambertuin of samen met een verteller een muzikale reis maken door de jungle.

Zondag, van 14 tot 17 uur. Putvennestraat 108. Gratis deelname.www.hasselt.be/domeinkiewit

Internationale tentoonstelling 1.500 rashonden

Voor een internationale hondenshow moet u dit weekend naar het MECC. Maar liefst 1.500 rashonden zijn daar te bewonderen. De dieren worden de hele dag door gekeurd op schoonheid, hun loop en rasstandaard door keurmeesters uit de hele wereld. chihuahua's, herders, mopshonden, dashonden, terriërs, Chinese naakthonden, ze zijn allemaal aanwezig.

Zaterdag en zondag.Forum 100.Ticket: 8,5 euro (korting kinderen en senioren).www.dogshowmaastricht.nl

Spellenfestival in de Limburghal

De Limburghal staat zondag een hele dag in het teken van moderne gezelschapspellen. Tientallen (grote en kleine) uitgevers uit binnen- en buitenland stellen hun nieuwe spellen voor én natuurlijk kunt u die ook zelf eens uitproberen.

Zondag, van 10 tot 18 uur. Jaarbeurslaan 6. Ticket kassa: 6 euro (4 euro voor 6-18 jaar). www.spellenfestival.be

Wandeling en musical voor heks Lotje

Lotje, het beroemde heksje van de Zonhovense illustratrice Lieve Baeten, bestaat 25 jaar. En daar wordt zondag in Zonhoven extra aandacht aan gegeven. Dat gebeurt onder meer met een nieuwe heksenwandeling ‘Lotje is jarig’, van zo’n 1,5 km. Kinderen en hun (groot)ouders kunnen zondag (vanaf de bieb) op verschillende tijdstippen meedoen aan die ontdekkingstocht. Later op de dag wordt ook ‘Lotje, de musical’ opgevoerd. Nog op het programma in GC Tentakel: een verjaarsdagfeestje en knutselactiviteiten.

Meer info op www.zonhoven.be/events of www.tentakel.be

Tweedehandsbeurs met kinderspullen

Op zoek naar tweedehands kinderspullen, zoals babykleding, boeken, speelgoed, fietsjes, enz? Dan moet u eens naar een van de vele Tweedehandsbeurzen die de Gezinsbond in deze periode organiseert. In oktober en november kunt u vrijwel elk weekend wel ergens terecht hiervoor. Nu zondag zijn er onder meer beurzen met kinderspullen in Hechtel, Heusden-Zolder, Herk-de-Stad, Schaffen, Meerhout, Grote-Brogel en Neerpelt.

Alle info over de locaties en openingsuren op https://gezinsbond.be/tweedehandsbeurzen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer