Francken over plannen voor opvang in Maximiliaanpark: “Geen tweede Calais in onze hoofdstad”

© Photo News

“Géén Calais in onze hoofdstad.” Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) is het duidelijk niet eens met Brussels minister-president Rudi Vervoort. Die pleitte vrijdag een opvangcentrum voor migranten dat zich in de buurt van het Noordstation bevinden.

Francken trekt op Facebook van leer tegen het voorstel, waarover geen akkoord bestaat binnen de Brusselse regering. “We doen alles om een tweede Calais te vermijden”, schrijft de staatssecretaris. Het probleem van migranten in en rond het Maximiliaanpark nabij Brussel-Noord was volgens hem bijna opgelost, “en nu stelt Vervoort een opvanggebouw ter beschikking om een migratiehub te creëren. Een HUB nog wel, het woord zegt genoeg, een HUB naar de UK. De burgemeester van Calais springt een gat in de lucht.”

Meer onveiligheid

Volgens Francken zal zo’n opvangcentrum leiden tot meer onveiligheid op de snelwegparkings langs de E40, waar migranten proberen aan boord te klimmen van vrachtwagens richting Groot-Brittannië. “Ze zullen de migratieopvanghub met plezier gebruiken om uit te rusten van hun nachtelijke inklimpogingen”, aldus Francken. “De truckchauffeurs internationaal transport zullen daar de dupe van zijn.”

© Facebook/Theo Francken

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen