Tiener (12) uit zwemvijver van de Blaarmeersen gehaald: jongen overleden

© Sander Luyten

© Sander Luyten

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

In recreatiedomein Blaarmeersen in Gent is vrijdagmiddag een twaalfjarige jongen in kritieke toestand uit het water van de zwemvijver gehaald. Het kind, afkomstig uit Afghanistan, is intussen overleden. Dat bevestigt het Oost-Vlaamse parket.

sln, bst, mtm

De persoon werd lange tijd gereanimeerd, op het strand en in een ambulance. Het gaat om een twaalfjarige jongen, die in een asielcentrum verbleef en op daguitstap was in de Blaarmeersen. De jongen is intussen overleden.

Rond 16 uur raakte de jongen zoek. Redders zagen even later zijn lichaam drijven in de vijver, in het gedeelte waar gezwommen mocht worden, vlakbij de waterglijbaan. Ze probeerden de jongen nog te reanimeren. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

"Het was het negenjarig broertje dat de redders informeerde dat hij zijn broer niet meer vond", zegt de woordvoerster van het parket. "Er is dan een zoekactie opgestart en omgeroepen door de luidsprekers tot de jongen in het water werd aangetroffen."

De politie heeft een tijd lang een deel van het strand rond de zwemvijver afgezet en de brandweer kwam ter plaatse. Op de Blaarmeersen is de rode vlag uitgehangen en mag er niet meer gezwommen worden.

Extra redders

De stad Gent sluit zaterdag het stedelijke zwembad Strop en vordert de redders op om de zwemmers op de Blaarmeersen extra in de gaten te houden, meldt VTM Nieuws.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen