Krakers hebben huis in Gent alweer verlaten

© fvv

In Gent hebben de Roma die een huis aan de Coupure hadden gekraakt, het pand verlaten. Dat wordt bevestigd door de Gentse politie. De eigenaar heeft de deur van het huis met houten platen dichtgetimmerd.

Zaterdag om 9u30 werden de Gentse politiediensten op de hoogte gebracht van het feit dat een onbewoonde woning aan de Coupure Rechts gekraakt was. “We zijn na deze melding gekregen ter plaatse gegaan”, aldus Matto Langeraert van de Gentse politie bij VTM. “We hebben gevraagd aan de krakers om het pand vrijwillig te verlaten. Daar zijn ze niet op ingegaan.”

De eigenares van de woning kwam daarop ter plaatse. Langeraert: “We hebben de eigenares ook verwittigd en die is ook ter plaatse gegaan. Ook na haar oproep weigerden de krakers om het pand te verlaten.” Het huis was onbewoond op het moment dat de krakers er binnendrongen. “De eigenaar verhuurt het huis en de laatste huurder had het huis al enkele weken geleden verlaten.”

In Gent werden de voorbij maanden al verschillende woningen gekraakt. Het stadsbestuur werkt in afwachting van een federale wet aan een actieplan tegen kraken, maar de politie kon in de tussentijd niet ingrijpen. Maar vanavond verlieten de krakers dan toch uit eigen beweging het pand.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen