© Instagram

Mama laat 4 kinderen alleen achter als ze op vakantie vertrekt, en dan vinden agenten dit in haar slaapkamer

Een Amerikaanse moeder die voor een vakantie van elf dagen naar Duitsland trok, liet daarbij haar vier kinderen van 6 tot 12 jaar oud alleen thuis achter. Maar dat bleek nog niet het ergste: in haar slaapkamer deden agenten een bijzondere ontdekking.

ehu

De politie had vorige week een tip gekregen dat de kinderen thuis waren zonder toezicht van een volwassene en ging voor de zekerheid een kijkje nemen in hun huis in Johnston, Iowa. Daar troffen ze een tweeling van 12 aan - een jongen en een meisje - en hun twee zusjes van amper 6 en 7 jaar oud. Ze waren met vier alleen thuis: hun mama, Erin Lee Macke, was de dag voordien op vakantie naar Duitsland vertrokken en had haar kroost simpelweg achtergelaten. Ze zou in totaal elf dagen wegblijven.

Alsof vier kinderen alleen thuis achterlaten nog niet onverantwoord genoeg is, vonden agenten op een tafeltje in de slaapkamer van Macke en dus binnen handbereik van haar kroost een 9 millimeter pistool, met daarnaast twee magazijnen met kogels, het ene volledig gevuld en het andere deels.

(lees verder onder de foto)

© Instagram

De vrouw kreeg meteen een telefoontje met de uitdrukkelijke vraag om onmiddellijk huiswaarts te keren. Toch bleef ze nog enkele dagen in Duitsland zodat ze uiteindelijk ‘maar’ vier dagen vakantie moest missen. Donderdagochtend werd Macke gearresteerd omdat ze haar kinderen in gevaar had gebracht én omdat ze een vuurwapen binnen het bereik van een minderjarige had gelegd.

“Zoiets heb ik nog nooit gehoord”, reageert Tyler Tompkins van het Johnston police department. “We komen wel eens situaties tegen waarbij ouders even het huis uitgaan of zelfs ’s nachts niet thuis zijn. Dat is niet echt aan te raden, afhankelijk van de leeftijd van de kinderen, maar het land verlaten is toch van een ander kaliber.”

(lees verder onder de foto)

© Johnston police department

Op Instagramfoto’s is te zien dat Macke zich duidelijk amuseerde in Duitsland. De kinderen verblijven nu bij familie, hun moeder blijft nog zeker tot 9 oktober in de cel. Die dag moet ze voor de rechter verschijnen, die zal beslissen over haar verdere aanhouding.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer