© WAS

1 / 5
thumbnail: null

Drama voor Beerschot Wilrijk: uitgeschakeld in beker na goal in blessuretijd

Beerschot Wilrijk is uitgeschakeld in de Beker van België. Het verloor in eigen huis van Cercle Brugge na een goal in blessuretijd. Het werd 1-2.

GF

Na vijf minuten stond Cercle Brugge al 0-1 voor. Een fout in de thuisdefensie werd door Kis afgestraft. Veel moeite moest die daar niet voor doen, want hij liep een te korte terugspeelbal moeiteloos over de doellijn. Daarna viel de partij stil. Het spel werd rond de middencirkel gespeeld en in het eerste half uur kreeg de thuisploeg één kans: een goed schot van Pereira. In het laatste kwartier van de eerste helft toch een tikkeltje meer opwinding met een paar knallen op doel. Kort voor de rust moest Clepkens goed tussenkomen om de 0-2 te voorkomen.

In de tweede helft ontpopte paars-wit zich als de gevaarlijkste ploeg. Dat resulteerde in een aantal mooie kansen en de logische gelijkmaker van Losada, die een voorzet van Messoudi binnenkopte na een dik uur spelen. De enthousiaste thuisaanhang rook dat er meer in zat. Een tweede Antwerpse goal was een paar keer nabij, maar noch Losada noch Thompson konden de 2-1 scoren.

In de slotfase meende Beerschot Wilrijk recht te hebben op een strafschop na handspel. In de fase die de 1-2 voorafging zag de scheidsrechter wel een handspel voor een aangeschoten bal. De bal werd bij de vrijschop voor doel getrapt, Naudts kopte en in de rebound joeg Yagan de winnende treffer naast de paal binnen. Een zure nederlaag voor een verdienstelijke thuisploeg. Cercle gaat met de hakken over de sloot naar een duel met een eersteklasser in deze bekercampagne.