photo_news
Volledig scherm
© photo_news

Weer twee goals en assist, maar voor een keertje galmt naam Messi niet door Camp Nou

VideoBarcelona heeft in een desolaat Camp Nou geen steek laten vallen tegen Las Palmas. Met één assist en twee doelpunten was Lionel Messi alweer de grote ster. Eindstand: 3-0. Dat allemaal in een vreemde setting, want de wedstrijd werd zonder publiek gespeeld. Door het referendum over de Catalaanse onafhankelijkheid is het al de hele dag bijzonder onrustig in Barcelona.

  1. Stijlicoon of verwaande voetballer? FC Barcelona-speler Jules Koundé gespot met beruchte ‘1 miljoen dollar-handtas’
    8

    Stijlicoon of verwaande voetballer? FC Barcelona-spe­ler Jules Koundé gespot met beruchte ‘1 miljoen dol­lar-hand­tas’

    Co-commentator Marc Degryse kon het niet meteen beamen, maar Aster Nzemiyana wist het tijdens Antwerp - FC Barcelona in de Champions League zeker: “Jules Koundé, nu ook officieel de best geklede voetballer ter wereld.” De verdediger van FC Barcelona (25) werd afgelopen zondag, voor Barça met 2-4 onderuit ging tegen Girona, gespot met de befaamde ‘Millionnaire Speedy’-handtas die Pharrell Williams voor Luis Vuitton ontwierp en met een kostprijs van 1 miljoen dollar op de markt gebracht werd. Maar ook daarnaast staat Koundé bekend als stijlicoon.
  2. Dag vol geweld: zo verliep het referendum in Catalonië
    Referendum Catalonië

    Dag vol geweld: zo verliep het referendum in Catalonië

    In Catalonië heeft een overweldigende meerderheid voor de onafhankelijkheid gestemd: maar liefst 90 procent van de Catalanen die gestemd hebben, kozen voor onafhankelijkheid. De stemming werd overschaduwd door zwaar politiegeweld. Agenten vielen met geweld binnen in kiesbureaus en in Barcelona schoot de politie met rubberkogels om mensen uit elkaar te drijven. Er zouden al 844 gewonden zijn gevallen. Ook raakten 33 leden van de Guardia Civil en Policía Nacional gewond. De Spaanse premier Rajoy weigert nog altijd het referendum te erkennen: "Er is vandaag geen referendum geweest", klinkt het. De Catalaanse bonden roepen op om morgen, dinsdag, te staken.