Renners en publiek enthousiast over Memorial Walter Wauters: “Parcours is echt WAW!”

© emd

© emd

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

De wielertweedaagse op de Congoberg, ter nagedachtenis van sportjournalist en Vollezelenaar Walter Wauters, liet een blijvende indruk na. “Het parcours was echt ‘waw’!”, klonk het bij deelnemers en toeschouwers.

Elke Meert

Toen sportjournalist Walter Wauters eind oktober vorig jaar tijdens een fietstocht aan een hartfalen bezweek, besloten familie, collega's, kennissen en sympathisanten hem op een bijzondere manier te herdenken. Ze verwezenlijkten zijn droom en organiseerden afgelopen weekend tijdens de eerste Memorial Walter Wauters een cyclocross op zijn geliefde Congoberg.

Mooie cross

Een 190-tal renners verschenen aan de start. Stijn Huys (31) won bij de beloften en was alvast onder de indruk van het parcours. “Het ging goed vandaag, al was het parcours wel zwaar. Ik hou wel van dat bergop en bergaf rijden en was erg gemotiveerd om te winnen omdat afkomstig ben uit Pollare. Ik heb hier veel supporters”, zegt hij. “Ik kende Walter niet, maar heb hem wel eens opgezocht. Hij zou zeker fier geweest zijn op deze mooie cross. Er zit zeker potentieel in voor een A-cross. Ik kom zeker met plezier terug.”

En hij was niet de enige. Ook de broers Tibo (10) en Brent (6) S. uit Vollezele genoten als toeschouwer zichtbaar. “Wij komen hier in het bos ook wel eens met onze papa en onze mountainbikes fietsen. Er mogen zeker meer wedstrijden hier worden georganiseerd.”

Positieve reacties

De organisatie denkt nog na over het verderzetten van de Memorial, al zijn ze wel erg tevreden. “We hebben heel wat positieve reacties gekregen over het mooie parcours. Heel wat collega's namen ook deel aan de fietstoertocht en haalden herinneringen aan Walter op. Onze cross wordt zowaar vergeleken met de zwaarste parcours zoals Ronse en de Coppenberg. Zelfs Johan Museeuw, wiens zoon heeft deelgenomen, zei ons om niet te veel eraan te veranderen in de toekomst”, zeggen Patrick Symons en Michaël Van Damme.

Walters vrouw Patricia Vanderplasschen had een dubbel gevoel. “De reacties zijn erg positief. Het parcours was echt WAW! Dat zicht van op de Congoberg is fenomenaal en bezorgt me echt kippenvel. Dat al die mensen dit voor Walter hebben gedaan is hartverwarmend”, vertelt ze. “Alleen is het erg jammer dat hij het zelf niet meer heeft kunnen meemaken. Hij was een fervent fietser en zou hier sowieso van genoten hebben en zelf zondag de 80 kilometer hebben meegereden. We missen hem nog steeds enorm.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen