Gemaskerde dieven met een neus voor dure racefietsen maken in speciaalzaak in één minuut 15.000 euro buit

© jvw

De fietsenspeciaalzaak Sport Bikes op de Brusselsesteenweg in Massemen werd het slachtoffer van een diefstal. Gemaskerde mannen gingen er aan de haal met vijf dure racefietsen, met een gezamenlijke waarde van 15.000 euro. Zowel de zaakvoerder als de politie spreken van een ware diefstallenplaag van dure racefietsen.

Johan Van Bever

In de nacht van zaterdag op zondag sloegen dieven toe in Sport Bikes.

“Het gebeurde rond 3 uur ’s nachts”, vertelt zaakvoerder Jan Van Hove. “We kunnen ons min of meer een beeld vormen van wat er gebeurd is dankzij de camerabeelden.”

Gemaskerde daders

“Er waren vier daders. Die kwamen eerst verkennen. Ze draaiden een camera weg zodat de parking niet meer in beeld was. Vervolgens kwam er een bestelwagen uit de Lambroekweg gereden. Die kwam voor de winkel staan en de gemaskerde dieven forceerden de toegang. Onmiddellijk ging het alarm af. In een dikke minuut tijd maakten ze vijf fietsen buit, in totaal voor een waarde van 15.000 euro.”

Echte plaag

“Dit zijn dieven die weten wat ze doen. Het is een plaag aan het worden en men heeft het vooral gemunt op de fietsen van Specialized. Onlangs werden rond de 20 fietsen gestolen bij een collega in Geraardsbergen. Ik heb tien jaar geleden de winkel overgenomen en het is de eerste diefstal die ik meemaak. De vorige eigenaar had twee inbraken. Sinds ik hier ben, heb ik toch behoorlijk wat geïnvesteerd in beveiliging.”

Ook bij de politie horen we dat diefstal van dure racefietsen een plaag is. “Er is blijkbaar een markt voor”, beaamt commissaris Vic De Loof. “Er zijn al een tijdje groepen bezig met dergelijke diefstallen. Onze regio is tot nu toe enigzins bespaard gebleven maar naar het Waasland toe zijn er al veel feiten bekend. Het onderzoek naar de diefstal in Massemen loopt.”

Registreer uw fiets

“Eigenaars van fietsen of fietsenzaken zijn gewaarschuwd. De eigenaars kunnen we aanraden om hun fietsen te registreren. Dat kan met een gravering of met een niet verwijderbare sticker. We zijn ook alert met onze patrouilleploegen en we sporen iedereen aan om verdachte handelingen meteen te melden.”

Afgelopen zomer was er nog een fervent fietser in Wetteren die bij thuiskomst van vakantie tot de ontdekking kwam dat al zijn dure fietsen gestolen waren na een inbraak. Tot op vandaag is er nog geen spoor van de fietsen of de daders.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen