Catalaanse minister-president: "Recht op onafhankelijkheid verdiend"

VideoCarles Puigdemont zegt dat Catalonië  "het recht heeft verdiend op een onafhankelijke staat". Dat verklaarde de Catalaanse minister-president na de bekendmaking van de resultaten van het referendum.

  1. HLN SKIWEERBERICHT. Wat mogen we verwachten in het paasweekend? “Grote verschillen in noorden en zuiden van de Alpen
    PREMIUM

    HLN SKIWEERBE­RICHT. Wat mogen we verwachten in het paasweek­end? “Grote verschil­len in noorden en zuiden van de Alpen

    De paasvakantie betekent voor vele skigebieden traditioneel het einde van het wintersportseizoen. Maar wat voor weer mogen we tijdens die laatste weken nog verwachten? Hoe liggen de skipistes er momenteel bij? En komt er nog wat sneeuw bij? Meteoroloog Jonas De Bodt blikt vooruit op het skiweer tijdens de eerste week van de paasvakantie. “Ga je skiën in het noorden of zuiden van de Alpen, dan krijg je een héél andere vakantie.”
  2. TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Doden en gewonden bij Russische aanvallen op Cherson en Charkiv - EU-landen willen strengere importregels voor Oekraïense landbouw

    TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Doden en gewonden bij Russische aanvallen op Cherson en Charkiv - EU-landen willen strengere importre­gels voor Oekraïense landbouw

    Verschillende mensen in de inner circle van de Russische president Vladimir Poetin geloven niet dat er een link is tussen de aanslag in Moskou en Oekraïne. Dat schrijft het Amerikaanse persbureau ‘Bloomberg’ op basis van verschillende bronnen. Oekraïne meldde vandaag verder dat het opnieuw een schip geraakt heeft van de Russische Zwart Zeevloot. Zelf kreeg het gisteren luchtaanvallen op Kiev te verwerken en daarbij vielen zeker tien gewonden, meldt burgemeester Vitali Klitsjko. Lees hier de ontwikkelingen van woensdag 27 maart terug.