© Jan Van der Perre

Antwerpenaar schildert week lang in Antwerpse wassalons

De Antwerpse tekenaar en theatermaker Tom Clement trekt vanaf maandag 2 oktober negen weken door de stad met zijn tekengerei en schildersezel. Een week lang zal hij van een Antwerps wassalon zijn atelier maken.

JaTi

Elke week strijkt de kunstenaar neer in een wassalon, dat dan enkele dagen zijn atelier wordt tussen 9.30 en 17 uur. “Hij tekent, schildert, voert gesprekken en let op de was van de bezoekers die even thuis iets moeten gaan halen”, klinkt het bij de Stad Antwerpen. “Elke nieuwe tekening krijgt een plaats aan de muur van het wassalon. Wassalonbezoekers en toeschouwers zien zo een echte tentoonstelling groeien. Die tentoonstelling wordt telkens op het einde van elke week geopend met een feestelijke vernissage.”

Tijdens het project onderzoekt Tom Clement “het leven dat zich ontvouwt binnen de kleine wereld van een wassalon”. Op elke locatie nodigt hij ook een andere dichter/schrijver uit. Tijdens de vernissage op het eind van iedere week stelt die dichter/schrijver een gedicht voor aan de bezoekers.

Tom Clement zal te gast zijn in negen Antwerpse wassalons. Op 2 oktober start hij in een wassalon in de Brederodestraat. Later volgen wassalons in Wilrijk, Luchtbal, Merksem, Sint-Andries, Berchem, Borgerhout, de Seefhoek en Deurne.

Het gaat om een coproductie tussen MartHa!tentatief, de Antwerpse Cultuurcentra en Antwerpen Boekenstad. Meer informatie over ‘Wassalon’ vindt u hier.

© Jan Van der Perre

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER