Opvallend meer spinnen in huis? Dit kan je ertegen doen

© ss

Het is weer zover. De tijd van het jaar waarin meer spinnen opduiken. Een jaarlijks wederkerend fenomeen. Maar kan je er ook iets tegen doen?

nadb, mrra

De herfst is traditioneel het seizoen waarin er meer spinnen worden gespot in huis. Het moment waarop mensen die bang zijn van spinnen net iets meer met hun grote angst kunnen worden geconfronteerd.

“Mensen moeten zich geen zorgen maken dat het zou gaan om agressieve spinnen”, zegt spinnenexpert Koen Van Keer. “Je moet al heel veel moeite doen om door één van die huisspinnen gebeten te worden.”

- LEES MEER. Waarom je de komende week opvallend meer spinnen zal zien-

Toch raken heel wat mensen in paniek wanneer ze een grote spin zien. “Onterecht”, zo zegt Natuurpunt. “Maar die stakkers hebben hun uiterlijk natuurlijk niet mee.”

Liever voorkomen dan genezen? Dan kan je misschien één van deze tips gebruiken:

1. Goed schoonmaken - Er bestaat geen sopje tegen spinnen. Maar hoe schoner je huis, hoe minder verloren hoekjes waarin spinnen zich kunnen nestelen. Doordat er schoonmaakmiddel achterblijft, creëer je een plekje waar de spin zich niet thuisvoelt. Zij hebben liever veel stof.

2. Ruim op - Ruim rommel zo veel mogelijk op. Stapels vuile kleding en oude kranten zijn goede verstopplekken voor spinnensoorten die goed gedijen in het donker.

2. Buitenzetten met glas en papier - Spinnen doodslaan hoeft niet. Een tip van Natuurpunt: “Als je ze echt kwijt wil, doe je er goed aan om ze op te vangen in een glas met een kartonnetje eronder en vrij te laten.

3. Leef ermee samen - Wist je dat spinnen heel nuttig zijn voor het ecosysteem van je huis? Zij eten immers heel wat andere insecten op. Er zouden er ook nooit “te veel” in huis zijn, want dan eten de spinnen elkaar gewoon op.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen