© ASSOCIATED PRESS

Politie heeft persoon “van cruciaal belang” op het spoor in zoektocht naar vermiste Maddie McCann

De Britse politie heeft opnieuw iemand in het vizier in het onderzoek naar de vermiste Madeleine - Maddie - McCann. Volgens de speurders gaat het om een persoon die “van cruciaal belang” is voor het onderzoek. Ondertussen blijkt ook dat de Britse speurders nooit zelf de ouders van Maddie en hun vakantievrienden - bekend als de ‘Tapas Seven’ - ondervraagd hebben.

mtm

De toen driejarige Maddie verdween op 3 mei 2007 uit een vakantiehuisje in het Portugese Praia da Lux. Haar ouders Kate en Gerry McCann waren op dat moment tapas gaan eten met enkele vrienden in de Ocean Club, niet zo ver van hun vakantiehuis. Ruim tien jaar en meer dan 12 miljoen pond aan onderzoekskosten later is er nog altijd geen spoor van het Britse meisje.

Het onderzoek zou wegens gebrek aan financiële middelen worden stopgezet, maar enkele dagen geleden maakte de Britse regering bekend nog eens 154.000 pond extra vrij te maken voor ‘Operation Grange’. Mogelijk heeft dat iets te maken met het feit dat Scotland Yard een nieuwe ‘person of interest’ op het oog heeft. Een bron dicht bij het onderzoek meldt in The Times dat het om iemand gaat “die van cruciaal belang is voor het onderzoek”.

Het is op dit moment echter nog niet duidelijk om wie het gaat en wat zijn of haar mogelijke betrokkenheid is.

Ondertussen blijkt echter ook dat de Britse speurders de ouders van Maddie en hun vrienden - die in de Britse media bekendraakten als de ‘Tapas Seven’ - nooit zelf hebben ondervraagd over de avond waarop Maddie verdween. Ze baseren zich op transcripties die hun Portugese collega’s gemaakt hebben. “Ik zou die mensen nu opnieuw verhoren”, zegt voormalig speurder Collin Sutton. “Die verhoren in Portugal vonden plaats met een tolk die het Engels naar het Portugees moest vertalen, waarna de transcripties opnieuw naar het Engels vertaald werden. Daar zit dus heel wat foutmarge op.”

Door de extra financiële injectie kan het onderzoek naar Maddie zeker tot maart 2018 doorgaan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer