Direct naar artikelinhoud

Moordenaar agente Kitty Van Nieuwenhuysen komt niet voorwaardelijk vrij

Moordenaar agente Kitty Van Nieuwenhuysen komt niet voorwaardelijk vrij
Beeld photo_news

Hassan Iasir, een van de drie mannen die veroordeeld is voor de roofmoord op politieagente Kitty Van Nieuwenhuysen, komt niet voorwaardelijk vrij. Dat heeft de Brusselse strafuitvoeringsrechtbank beslist. Iasir werd op 12 april 2011 tot 30 jaar cel veroordeeld, net als de twee mededaders Noureddine Cheikhni en Galip Kurum. Hij heeft een derde van die celstraf uitgezeten.

De 23-jarige politieagente uit Leuven werd eind 2007 in koelen bloede neergeschoten door drie gangsters. Ze was samen met haar collega Peter Van Stalle opgeroepen voor een homejacking toen ze onder vuur werden genomen in de Beerselsestraat in Lot.

Van Nieuwenhuysen, die op de passagiersstoel van de politiecombi zat, werd dodelijk geraakt. Haar collega liep zware verwondingen op. De daders schoten ook buurtbewoner Ismaël Saccoor neer en stalen zijn Peugeot om te vluchten.

Arrestaties

Anderhalve maand later, op 19 januari 2008, kon de politie de drie verdachten oppakken. Die drie stonden in het voorjaar van 2011 terecht voor het Brusselse assisenhof en werden daar veroordeeld tot 30 jaar cel. 

Het hof van assisen bevond hen niet alleen schuldig aan de gewelddadige homejacking waarbij Kitty Van Nieuwenhuysen werd doodgeschoten, maar ook aan de brandstichting van de gestolen Peugeot van de familie Saccoor, aan de gewelddadige diefstal van een zwarte Volvo en de diefstal van de nummerplaten die op de Volvo aangebracht waren.

Het drietal werd ook schuldig bevonden aan bendevorming. Noureddine Cheikhni werd ook nog veroordeeld voor een gewapende overval op een koppel vijftigers in Roux, nabij Charleroi.

Kitty van NieuwenhuysenBeeld photo_news

Een derde van straf

Iasir zit opgesloten in de gevangenis van Marche-en-Famenne. Omdat hij al een derde van zijn straf heeft uitgezeten, vroeg hij onlangs zijn vervroegde vrijlating aan.