© BELGA

Ook tennistopper Nick Kyrgios komt naar Antwerpen

Nick Kyrgios wordt over twee weken een van de blikvangers op de European Open in de Antwerpse Lotto Arena. De organisatie van het enige ATP-toernooi in België (15-22 oktober) bevestigde zijn komst maandag.

“We zijn verheugd een speler van het kaliber van Kyrgios te kunnen aankondigen”, stelt toernooidirecteur Andy Hancock in een persbericht. “De Australiër is één van de meest dynamische en tot de verbeelding sprekende jonge spelers op de ATP Tour en met zijn flamboyante speelstijl zorgt hij altijd voor spektakel. Het publiek zal ervan smullen!”

Kyrgios is de huidige nummer 19 van de wereld. Vorige maand nam hij het met Australië op tegen België in de halve finales van de Davis Cup. Hij versloeg Steve Darcis maar verloor van David Goffin. De twee Belgische sterkhouders zijn er, net als Ruben Bemelmans, ook bij in de Lotto Arena.

Naast Kyrgios, Goffin, Darcis en Bemelmans staan ook onder meer de Franse titelverdediger Richard Gasquet, diens landgenoot Gaël Monfils, de ervaren Spanjaard David Ferrer en het Canadese talent Denis Shapovalov op de affiche. “Dit is zonder meer een schitterend deelnemersveld en wellicht het strafste deelnemersveld in de ATP World Tour 250 series dit jaar”, aldus Andy Hancock.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer