Direct naar artikelinhoud
MUZIEK

Rocklegende Tom Petty is overleden

Rocklegende Tom Petty is overleden
Beeld REUTERS

Zanger Tom Petty is overleden. Hij zou een hartaanval gekregen hebben en werd in allerijl maar tevergeefs naar het ziekenhuis in Santa Monica gebracht. Petty werd 66.

De Amerikaan werd in de nacht van zondag op maandag thuis in Malibu bewusteloos aangetroffen en naar het ziekenhuis gebracht. Hij zou een hartstilstand hebben gehad. Volgens entertainmentsite TMZ lag hij aan de beademing, maar is dat stopgezet toen bleek dat hij geen hersenactiviteit meer vertoonde. Hij werd 66.

Even was er in Amerikaanse media verwarring over het bericht van zijn dood. De eerste berichten daarover werden later teruggetrokken, om vanochtend alsnog te worden bevestigd.

Tom Petty brak in de jaren zeventig door met zijn band The Heartbreakers. De groep had hits met Breakdown en Mary Jane's Last Dance. In zijn nummers, die destijds vlot de hitlijsten opklommen, romantiseerde hij rebellen en outcasts. 

Sinds vorige maandag was zijn laatste tournee afgelopen, met een apotheose in de Hollywood Bowl. Met die tournee vierde Tom Petty & The Heartbreakers, zoals de band officieel heette, hun veertigste verjaardag.