© rr

Is Anderlecht eruit? Vanhaezebrouck zat vier uur samen met Van Holsbeeck

Het lijkt er steeds meer op dat de officiële bevestiging van Hein Vanhaezebrouck als nieuwe coach van RSC Anderlecht nakende is. Vandaag zat de ex-coach van AA Gent op het oefencomplex in Neerpede vier uur lang samen met manager Herman Van Holsbeeck, wellicht om de laatste details af te ronden want er zou al een contract van drie seizoenen aan 1,2 miljoen euro per jaar klaar liggen.

Zo moet nog worden beslist wie zijn assistenten zullen worden: Vanhaezebrouck pusht voor Yves Vanderhaeghe (ex-Oostende) als T2, Karim Belhocine (Kortrijk) als T3 en Gino Caen (Oostende) als physical coach. Als die toehappen, pakt RSCA niet alleen uit met drie trainers die vorig seizoen nog hoofdcoach waren, maar is er ook geen plaats meer voor Nico Frutos.

LEES MEER: Hein Vanhaezebrouck moet Vanderhaeghe nog overtuigen, geen plek meer voor Frutos?

RSC Anderlecht liet eerder in een persbericht officieel weten interesse te hebben in het aanstellen van Hein Vanhaezebrouck als hoofdcoach van paars-wit. “Hein Vanhaezebrouck is op de hoogte. Hij heeft enkele dagen bedenktijd gevraagd”, luidde het vorige week vrijdag. Anderlecht beloofde toen ook “te gepasten tijde” te communiceren.

Hein Vanhaezebrouck beëindigde vorige week woensdag de samenwerking met AA Gent. Bij Anderlecht zou hij Nicolas Frutos moeten opvolgen. Die nam bij de kampioen (ad interim) over na het vertrek van de Zwitser René Weiler op 18 september. Na de 0-3 nederlaag in de Champions League tegen Celtic lijken de kansen van de Argentijn om T1 te blijven erg miniem.

Voor Vanhaezebrouck zou in het Constant Vanden Stockstadion een contract van drie jaar klaarliggen. Zondag speelde Anderlecht thuis de Clasico tegen Standard met Frutos op de bank en werd er met 1-0 gewonnen. Nu volgt een interlandbreak en kan de aanstelling van Vanhaezebrouck mogelijk geofficialiseerd worden. Wordt vervolgd. Morgen al...?

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL