© AFP

Verwarring over toestand van Tom Petty: “Hij klampt zich vast aan het leven”

De Amerikaanse rockster Tom Petty (66) is zondag met een hartstilstand opgenomen in het ziekenhuis. Hij was bewusteloos en ademde niet meer, waardoor hij aan een beademingstoestel gelegd werd. Maandag werd het bericht verspreid dat de rocklegende overleden zou zijn, maar dat is nog niet het geval. Wel zou hij volgens enkele media hersendood zijn.

gjs

De zanger werd zondagavond in kritieke toestand aangetroffen in zijn woning in Malibu. De toegesnelde hulpdiensten voelden wel een polsslag. Hij werd in het ziekenhuis van Santa Monica opgenomen en daar aan een beademingstoestel gehangen om hem in leven te houden. Toch heeft hij het niet gehaald, meldt de LAPD.

Petty was een befaamde Amerikaanse rocker die in de jaren 70 en 80 doorbrak met hits als Free Fallin’ en Refugee. Hij was al 66 jaar, maar bleef toch optreden. Zo had hij net nog een tournee door de VS afgesloten met een optreden in de Hollywood Bowl.

Helaas werd al snel duidelijk dat hij geen enkele hersenactiviteit meer vertoonde en dus hersendood was. Volgens showbizzsite TMZ is het nu aan zijn familie om te beslissen over het leven van de zanger. “Er wordt niet verwacht dat hij het einde van de dag haalt”, staat te lezen op de site. “Maar hij klampt zich vast aan het leven.”

Eerder had LAPD gemeld dat de zanger overleden was, maar de politie ontkent dat nu.

Blijven optreden

Tom Petty was een befaamde Amerikaanse rocker die in de jaren 70 en 80 doorbrak met zijn band The Heartbreakers. Hij scoorde hits als Breakdown, Free Fallin’ en Refugee. Het album Damn The Torpedoes staat bij veel kenners en liefhebbers op de lijst van de beste platen die ooit gemaakt zijn.

Ondanks zijn hoge leeftijd bleef hij de jongste jaren toch optreden. Zo had hij net nog een tournee door de VS afgesloten met een optreden in de Hollywood Bowl.

© EPA-EFE

© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER