Geen opgravingen in zaak Duitse ‘natuurgenezer’

© rr

Het Duitse gerecht gaat uiteindelijk geen overleden patiënten opgraven die een kuur volgden bij de Duitse natuurgenezer Klaus Ross (foto). In Bracht, net over de Nederlands-Duitse grens, had die ‘dokter’ een ‘natuurkliniek’. Eind vorige maand stierven er drie kankerpatiënten na een alternatieve behandeling. Het gaat om twee Nederlandse slachtoffers en de Vlaamse Leentje Callens uit Beveren.

cds

Geruchten als zou het Duitse gerecht wel zeventig ex-patiënten willen opgraven, onder wie zes Belgen, worden nu ontkend. “Het zou niet veel uithalen”, klinkt het bij het Duitse gerecht.

De dokter wordt verdacht van ‘dood door schuld en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel’. Twee patiënten zijn nog steeds in een zorgwekkende toestand. De drie dodelijke slachtoffers kwamen om het leven tijdens één genezingssessie in juni. De slachtoffers kregen wellicht een overdosis ‘natuurlijke’ glucoseblokkers van Ross. Glucoseblokkers zijn enzymen die kankercellen zouden moeten uitschakelen maar ook gewone cellen aanvallen. “Niets onschuldigs aan”, klinkt het bij Nederlandse experten. Normaal gezien bestelde Ross zijn dosissen bij Duitse apothekers. Maar om geld uit te sparen had hij poeder uit Amerika laten overkomen en heeft hij zelf een bereiding gemaakt, waarvan wordt vermoed dat ze veel te straf was. Ross is sinds de feiten geschorst.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen