VIDEO. Hij is amper 12 maar deze Amerikaanse tv-zender vindt de filmpjes van Tibe het leukst

© foto’s rr

© lut laureys

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Een twaalfjarige leerling van het Gentse Sint-Barbaracollege mag zich officieel ‘vlogger’ voor de Amerikaanse tv-zender Cartoon Network noemen. Met dank aan enkele honderden strijkparels, waarmee Tibe Debunne uit de Bosakkers een filmpje ineenknutselde.

rudy tollenaere

Hij zit in het derde jaar Latijn op het Sint-Barbaracollege in Gent. In zijn vrije tijd schaakt hij en volgt hij piano en algemene muzikale vorming. Klassieke hobby’s. Maar twaalfjarigen hebben vandaag ook wel minder klassieke bezigheden. Zo houdt Tibe Debunne op de website YouTube een ‘vlog’ bij – kort voor ‘video weblog’, een dagboek van internetfilmpjes. Zijn ‘vlogjes’ verschijnen om de twee weken op Tibes eigen kanaal, ‘EKAO’.

“Ik doe alles zelf, meestal op mijn kamer., met een statief en de camera van mijn iPod. Soms gebruik ik een Gopro-camera. En als het echt nodig is, houdt mijn zus wel eens iets vast”, zegt Tibe.

Laptop gekregen

Zijn YouTube-hobby levert Tibe nu een laptop en een ‘postje’ bij Cartoon Network op. Dat Amerikaanse tekenfilmkanaal zocht met een wedstrijd talentvolle vloggers. Tibe knutselde met honderden strijkparels een filmpje in elkaar over The Amazing World of Gumball. “Ik maakte de figuurtjes na met strijkparels die ik op papier kleefde. Daarna ging ik filmen met de stop-motiontechniek en monteren. Aan het winnende filmpje heb ik drie dagen vrij intens gewerkt.”

Cartoon Network zal zijn YouTubekanaal nu begeleiden en Tibe als eerste games en apps laten uitproberen.

“Pas twee jaar geleden ben ik echt begonnen met filmpjes maken. Mijn allereerste? Daar durf ik zelf niet meer naar te kijken. Maar al doende leerde ik bij. Ik wil alsmaar beter worden, vooral in de verwerking van mijn materiaal. Later wil ik naar de filmschool RITCS gaan, om freelance monteur te worden.”

INFO

De filmpjes van Tibe vind je terug op het YouTube, kanaal EKAO.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen