© hhm

© marc helsen

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Reebok neergeknald in tuin: “Ongehoord, kogel afgevuurd richting mijn huis”

Jan Dams, eigenaar van de historische abdijhoeve naast de ruïne van Onze-Lieve-Vrouw-Ten-Troon in Grobbendonk, vond woensdag een doodgeschoten, tamme reebok in de tuin bij zijn huis. Afgeknald door een stroper. “Ongehoord”, vindt de bewoner. “Die kogel is afgevuurd in de richting van mijn huis.”

Marc Helsen

Jan Dams is zelf jager en dus wel gewend aan stropersfratsen, maar dat een van zijn vijf tamme reebokken wordt gedood in de omheinde tuin vlak bij zijn woning, vindt hij erover.

“Dat schot is afgevuurd vanuit het militair domein”, zegt Jan Dams. “Waarschijnlijk in het holst van de nacht en met een geluidsdemper op het geweer, want wij hebben thuis niks gehoord. Maar de schotwonde aan de schouder van het dier liegt er niet om: ik kon er mijn vinger helemaal insteken, dus het projectiel dat die bok heeft geveld, was een jachtkogel van een flink kaliber die een kilometer ver kan dragen. Waar komt zo’n kogel uit, nadat hij het dier heeft doorboord? Achteraan in mijn huis slapen mijn kinderen. Dit is onverantwoord.”

Jan Dams legde klacht tegen onbekenden neer bij de politie Neteland en verwittigde het Agentschap voor Natuur en Bos, dat instaat voor het natuurbeheer van het militair domein.

Lees meer in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER