© © VRT

Steven Van Herreweghe voor het eerst openhartig over zijn relatiebreuk

Na Sabine Hagedoren maakt Eric Goens in Zuid-Afrika plaats voor Steven Van Herreweghe. De 39-jarige presentator en tv-maker praat in ‘Die Huis’ onder meer over zijn moeilijke jaren bij Vier én zijn relatiebreuk.

tdl

Het is al maanden stil rond Steven Van Herreweghe, de man van kijkcijferkanonnen als De Jaren Stillekes en De Pappenheimers. Iets meer dan een jaar geleden stapte hij na bijna tien jaar op bij Woestijnvis. Dit voorjaar raakte bekend dat Van Herreweghe opnieuw een programma zou maken voor Eén, met het productiehuis dat ook Het Goeie Leven met Wim Lybaert maakte.

Dinsdagavond spreekt Van Herreweghe over zijn moeilijke jaren bij Vier, met programma’s als Rasters en Het Beste Moet Nog Komen die onder de verwachtingen bleven. “Er is een extreme onzekerheid over mij neergedaald. Onzekerheid is gezond, maar die werd heel ongezond. Ik begon aan alles te twijfelen. En dan verlies ik mijn evenwicht.”

Van Herreweghe gaat ook zijn relatiebreuk met de moeder van zijn twee kinderen Flynn en Lenni niet uit de weg. In 2015 gingen de twee uit elkaar, maar een jaar later waren ze weer samen.“Dan moet je ineens beseffen dat je niets onder controle hebt. En het laatste wat je onder controle hebt, is jezelf. Hoe kan het zijn dat ik in deze situatie ben terechtgekomen? Mijn gezin heeft mij daardoor getrokken.”

INFO

Die Huis

Eén, 20.40 uur

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER