© YouTube

Familie Pistorius verzet zich tegen ‘Blade Runner Killer’

Maandag werd een trailer gelanceerd van de film ‘Oscar Pistorius: Blade Runner Killer’. De familie van de wegens doodslag veroordeelde Zuid-Afrikaanse Pistorius wil via de rechtbank de Amerikaanse verfilming van zijn tragische daad verhinderen.

Hollywoodprent ‘Oscar Pistorius: Blade Runner Killer’ is ‘niet waarheidsgetrouw’ en schildert de paralympiër af als een moordenaar, wat hij niet is, verklaarde de broer van de gewezen 400 meter-loper, Carl Pistorius dinsdag.

In de film wordt Pistorius - die door zijn beenprotheses de bijnaam ‘Blade Runner’ kreeg - gespeeld door Andreas Damm. Zijn vriendin Reeva Steenkamp die op Valentijnsdag 2013 doodgeschoten werd, wordt vertolkt door een 25-jarig Duits model, Toni Garrn.

Steenkamp, ook een model, werd door Pistorius in zijn woning omgebracht met vier schoten door een toiletdeur. De atleet heeft altijd volgehouden dat hij dacht dat het om een inbreker ging. Uiteindelijk werd Pistorius tot zes jaar cel veroordeeld.

Ook de nabestaanden van Steenkamp zijn tegen de film gekant. Zij betreuren dat zij door de filmmakers nooit zijn aangesproken voor het script. De film gaat op 11 november, wapenstilstandsdag, in première op de Amerikaanse kabelzender Lifetime.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer