© Photo News

Dubbelslag voor De Buyst: Belg klopt Trentin in Memorial Frank Vandenbroucke en wint Napoleon Games Cup

Jasper De Buyst (Lotto Soudal) heeft dinsdag de semiklassieker Binche-Chimay-Binche (1.1) op zijn naam geschreven. De Buyst haalde het na 195,2 km in een sprint voor de Italiaan Matteo Trentin (Quick-Step Floors) en Tom Devriendt (Wanty-Groupe Gobert). Dit trio reed in de slotkilometer weg uit een groepje van acht vluchters.

vtvn

Herbeleef de Memorial Frank Vandenbroucke hier van start tot finish!

De 23-jarige De Buyst volgt op de erelijst de Fransman Arnaud Démare op.

Binche-Chimay-Binche (Mémorial Frank Vandenbroucke) was tevens de tiende en laatste manche van de Napoleon Games Cycling Cup. De eindwinst daarin gaat eveneens naar De Buyst.

Uitslag:

1. Jasper De Buyst (Lotto Soudal) de 195,2 km in 4u11:23 (gem. 46,59 km/u)

2. Matteo Trentin (Ita/Quick-Step Floors) z.t.

3. Tom Devriendt (Wanty-Groupe Gobert)

4. Jérôme Mainard (Fra) 00:07, 5. Amund Gröndahl Jansen (Noo), 6. Rémi Cavagna (Fra), 7. Andra Pasqualon (Ita), 8. Petr Vakoc (Tsj) 0:11, 9. Alex Kirsch (Lux) 01:42, 10. Oliver Naesen

© Photo News

De Buyst: “Overwinning motiveert me voor Parijs-Tours”

Jasper De Buyst won dinsdag Binche-Chimay-Binche voor Matteo Trentin. De overwinning deed de 23-jarige Lotto Soudal-renner deugd, en leverde hem ook de eindzege op in de Napoleon Games Cycling Cup.

“Ik kwam naar hier voor de overwinning en niet zozeer voor het eindklassement”, stak De Buyst van wal. “Maar de dubbel pakken is helemaal fantastisch. Het was niet makkelijk. Ik wist dat Trentin de man in vorm was, en dat hij op de laatste strook vals plat zou gaan. Maar ik wist ook dat ik eens kans had als ik in de laatste bocht nog in zijn wiel zat.”

De laatste Belg die won in Binche was Frank Vandenbroucke in 1996. “Het is leuk om zo’n naam te kunnen opvolgen. Volgend jaar is het BK hier ook, dus dat geeft vertrouwen. Zondag rij ik in Parijs-Tours mijn laatste wedstrijd van het jaar, en ook daarvoor is de motivatie nog groot.”

De Buyst rijdt komende winter slechts één zesdaagse, die in Rotterdam in januari. Die van Gent laat hij aan zich voorbijgaan. “Ik heb echt rust nodig, en wil in de winter in de eerste plaats mijn wegseizoen van 2018 voorbereiden”, gaf de jonge renner uit Asse als verklaring mee.

© Photo News

Trentin: “Niets tegen De Buyst te beginnen”

Quick-Step Floors was met drie man goed vertegenwoordigd in de kopgroep tijdens Binche-Chimay-Binche, maar Matteo Trentin kon het niet afmaken. Dat stemde de Italiaan dan ook tot ontevredenheid.

“Ik wilde winnen, en de ploeg leverde geweldig werk, dus kan ik niet tevreden zijn”, zei Trentin na de westrijd. “We hebben de hele dag alles gegeven, maar ik kon het niet afmaken. De Buyst was simpelweg de beste. Op de kasseien in Binche kon ik geen sprint ontwikkelen, en hij remonteerde mij.”

Trentin is met vier ritzeges in de Vuelta en een vierde plaats op het WK een van de uitblinkers van het najaar, maar de kasseien gingen hem dinsdag niet goed af. “Ik kon er geen vermogen ontwikkelen. In deze periode van het jaar ben ik niet gewend op kasseien te rijden, en mijn fietspositie was niet aangepast.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer