© Simon Mouton

Plopsaqua naar Mechelen? “Antwerpen loopt ongeziene ijsbaan mis”

Sportoase mag in Deurne een recreatief zwembad bouwen. Antwerpenaren die gehoopt hadden op een Plopsaqua hoeven nog niet meteen te treuren. Studio 100 heeft zijn zinnen gezet op Mechelen, maar ook enkele gemeenten uit de Rupelstreek hopen nu opnieuw met het bedrijf rond de tafel te gaan zitten.

jas

Voor er nog maar sprake was van een recreatief zwembad in Deurne, was Studio 100 al in overleg met de Rupelgemeenten Boom, Rumst, Schelle, Niel, Hemiksem en Aartselaar voor de realisatie van een intergemeentelijke zwembad. Toen de stad Antwerpen bekendmaakte dat ze een bovenlokaal recreatief zwembad wilden realiseerden, trok Studio 100 zich terug en richtte het entertainmentbedrijf haar pijlen op Deurne.

“Er was ons altijd gezegd dat als Deurne niets werd, er in eerste instantie naar de Rupelstreek gekeken zou worden”, zegt Rob Mennes (CD&V), burgemeester van Schelle. “Ik neem aan dat er op korte termijn wel opnieuw contact met ons opgenomen zal worden. Wij zijn nog steeds vragende partij om een privépartner te betrekken bij een nieuw intergemeentelijk zwembad.”

Aartselaar

In Aartselaar denken ze er enigszins anders over. Samen met Niel en Hemiksem is de gemeente afgestapt van het idee om een privépartner te betrekken. Zij willen een zwembad in eigen beheer, gericht op het sportieve. “Dit verandert niets”, zegt Bart Lambrecht (N-VA), schepen van Sport in Aartselaar. “We hebben destijds lang gewacht op Studio 100 en zij kozen uiteindelijk voor Antwerpen. Wij zijn verdergegaan met ons dossier en zullen zelf geen contact opnemen met Studio 100.”

Mechelen

Steve Van den Kerkhof, CEO van Plopsa Group, vindt het erg jammer dat er geen Plopsaqua komt in Antwerpen. “We hadden begrepen dat Antwerpen een nieuwe toeristische trekpleister wou. Met een waterpark en ook een ijsbaan die ongezien zou zijn in Europa, dachten we daaraan te voldoen.”

Maar Van den Kerkhof kijkt ook vooruit. “Ik heb ondertussen al een vijftal mailtjes gekregen van steden en gemeenten die wel geïnteresseerd zijn”, zegt Van den Kerkhof. “Maar voorlopig willen we afwachten hoe het dossier in Mechelen, Landen en Hannuit verloopt. Voor het jaareinde zouden we weten of we daar verder kunnen. Dan moeten we nog bekijken of we die projecten groter kunnen maken of elders een derde project in gang zetten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER