Er vliegt nog minstens één Sabena-vliegtuig in de lucht

© rr

Op zaterdag 28 oktober neemt Brussels Airlines afscheid van haar allerlaatste Avro RJ vliegtuig, een toestel dat werd overgenomen van Sabena-dochter DAT. “Dit is niet het laatste Sabena-vliegtuig. Er is er nog minstens één andere”, laat de woordvoerder weten.

gdc, km

Op 28 oktober draait Brussels Airlines een belangrijke pagina om in haar geschiedenisboek. Met vlucht SN2720 Genève-Brussel landt die zaterdagavond op Brussels Airport de allerlaatste lijnvlucht van Brussels Airlines met het Avro vliegtuigtype.

De Avro speelde een belangrijke rol in de groei van Brussels Airlines. Toen het bedrijf vijftien jaar geleden werd opgericht bestond de vliegtuigvloot uitsluitend uit 32 toestellen van de Avro familie die werden overgenomen van Sabena-dochter DAT. Brussels Airlines ontstond namelijk uit de as van Sabena, de nationale luchtvaartmaatschappij die in november 2001 failliet werd verklaard.

Is nu definitief het laatste Sabena-vliegtuig verdwenen bij Brussels Airlines? De Avro gaat eruit, maar volgens de woordvoerster is het niet het laatste Sabena-vliegtuig. Er is er nog minstens één andere, de Airbus A330 die lange afstanden naar Afrika deed en doet. “Niet alle vliegtuigen komen trouwens rechtstreeks van Sabena, bij de A330 hebben er verschillende eerst bij een andere maatschappij gevlogen en zijn dan opnieuw naar Brussel teruggekeerd.”

Wie nog met het toestel wil vliegen, kan dat

Tot eind oktober wordt de Avro OO-DWD nog zowat elke dag ingeschakeld in het vluchtprogramma van Brussels Airlines. Wie nog eens met het toestel wil vliegen, kan dat. Op zaterdagen kunnen bijvoorbeeld dagtrips naar Genève gemaakt worden met het laatste Avro vliegtuig (vluchten SN 2713 BRU-GVA in de voormiddag en SN 2720 GVA-BRU ‘s avonds). Op weekdagen wordt het toestel in oktober nog regelmatig ingezet voor lijnvluchten naar Warschau (vertrek Brussel 9u30), Basel (vertrek Brussel 16u05) en Kopenhagen (vertrek Brussel 19u30).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen