© Photo News

Fotofinish brengt uitsluitsel: Bennet sprint sneller dan Greipel en Kittel in Münsterland Giro

Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) heeft de Sparkassen Münsterland Giro (1.BC) gewonnen. De Ier sprintte na 198,7 km van Wadersloh naar Münster naar de zege. Hij haalde het voor de Duitsers Phil Bauhaus (Sunweb), André Greipel (Lotto Soudal) en Marcel Kittel (Quick-Step Floors). Er kwam een fotofinish bij te pas om de winnaar aan te duiden. Roy Jans (WB Veranclassic Aqua Protect) werd eerste landgenoot op een achtste plaats.

Na zo’n 20 km kreeg de vroege vlucht vorm onder impuls van Tony Martin. Samen met Luca Henn (Lotto-Kern Haus), Etienne van Empel (Roompot-Oranje) en Carl Soballa (LKT Team Brandenburg). Maximaal zou het kwartet een voorsprong van vijf minuten bij elkaar rijden waarna de sprintersploegen het welletjes vonden en de achtervolging werd ingezet.

Met Soballa en Martin werden de laatste vluchters opgeraapt op 20 km van het eind en werd de sprint voorbereid. Uiteindelijk finishten vier renners op een zelfde lijn en kwam er een fotofinish bij te pas.

Het was Bennett die mocht juichen, goed voor zijn zesde zege van het seizoen na twee ritzeges in de Ronde van Tsjechië (2.1) en in de Ronde van Slovenië (2.1) en een etappe in Parijs-Nice (WT). Hij volgt op de erelijst John Degenkolb op.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer