‘Microsoft’ belt slachtoffers op: opnieuw toename oplichting via telefoon

De politie van de zone Voorkempen (Brecht, Malle, Schilde en Zoersel) ziet een toename in het aantal klachten van mensen die telefonisch financieel worden opgelicht.

brip

De laatste weken merkt politiezone Voorkempen terug een piek op in het aantal aangiftes van mensen die telefonisch financieel opgelicht worden.

De slachtoffers worden meestal gebeld door een buitenlands telefoonnummer, en krijgen een Engelssprekende man of vrouw aan de lijn die zich voorstelt als medewerker van Microsoft. De beller beweert dat er een probleem is met hun computer, en biedt hen de ‘oplossing’ aan.

De manier van oplichting verschilt: soms wordt mensen gevraagd software te installeren, andere keren weten de criminelen toegang tot internetbankieren te verkrijgen. De slachtoffers zijn meestal 50-plussers, en verliezen op deze manier vaak duizenden euro’s.

De politie raadt aan om zo snel mogelijk op te hangen wanneer een medewerker van Microsoft of een dergelijk bedrijf met u contact opneemt. Banken en andere financiële instellingen vragen ook nooit telefonisch om bankgegevens mee te delen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER