Wie herkent dader op beelden van brutale moordpoging?

© if

Het gerecht is op zoek naar de dader van een dubbele moordpoging op de Jamarlaan. De feiten dateren al van juni, maar het onderzoek vlot niet.

rdb

De onderzoekers van de dubbelde moordpoging in juni hebben besloten om beelden vrij te geven van de dader. Die werd op camerabeelden vastgelegd, al zijn de beelden niet zo duidelijk.

De man sloeg in de nacht van woensdag 14 op donderdag 15 juni toe om iets voor twee uur. Zijn slachtoffers leken eerder lukraak uitgekozen. Het gaat om twee vrienden, een man en een vrouw, die geld gingen afhalen aan het bankautomaat van BNP Paribas Fortis op de Jamarlaan 1.

Ze parkeerden er hun auto aan de kant van Argonnestraat en de Europa-esplanade, vlakbij de Zuidtoren. Nadien gingen ze te voet naar het bankautomaat. Nadat de vrouw geld had afgehaald en ze wilden terugwandelen naar de wagen, kwam de dader op hen afgestapt. Hij haalde meteen een mes boven en stak de man in de borst. Nadien stapte hij af op de vrouw en stak het mes in haar keel.

De vrouw vond nog de kracht om weg te lopen en hulp te vragen in een café vlakbij. De man probeerde zelf nog de vluchtende dader achterna te lopen richting Zuidlaan. Door zijn verwondingen moest hij al snel de achtervolging staken.

Tijdens zijn vlucht verloor de dader zijn sportschoenen. De dader zelf lijkt tussen de 30 en 35 jaar oud, is ongeveer 1.65 meter groot en mager gebouwd. Hij heeft kort donker haar en een stoppelbaard. Op het moment van de aanval droeg hij een jeans, een donkere T-shirt, een halsketting en zijn baskets die hij na afloop kwijt speelde.

Wie de man enigszins denkt te herkennen of getuige was van de feiten, neemt best contact op met de politie via het gratis nummer 0800/30.300.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen