© Karel Hemerijckx

Dusartplein vanavond hotspot van ‘Student Take Off’: volg alles live op hbvl.be!

Vandaag in de vooravond worden meer dan 10.000 studenten verwacht op het Hasseltse Kolonel Dusartplein voor de elfde editie van ‘Student Take-Off’. Dat is de informele start van het Limburgse academiejaar. Vanaf 18 uur kan je de sfeer live opsnuiven via onze website.

dj

UHasselt, PXL en UCLL slaan de handen in elkaar met de stad. Samen toveren ze het Dusartplein om tot een festivalterrein met vijftien attracties zoals een gratis benjisprong, een surfsimulator, een reusachtig springkasteel en tal van andere fijne dingen. Er komen ook muzikale toppers hun ding doen. Onder meer Get Ready!, Lil’ Kleine, Laston & Geo en The Lighthouse. En er is ruimte voor Limburgs talent: op twee podia krijgen drie student-dj’s en een rockband de kans om hun skills te tonen. Voor de honger en de dorst zijn er heel wat bars en foodtrucks.

Ook aan de veiligheid is gedacht. “We zetten vijf extra politiemensen in”, zegt Dorien Baens de politie. “Het Dusartplein wordt volledig afgesloten met hekwerk en waar nodig is er extra beveiliging. De ondergrondse parkeergarage blijft wel toegankelijk. We gaan, zoals steeds, ook controles doen op wildplassen in de buurt. En uiteraard zullen we erop toezien dat studenten die te diep in het glas hebben gekeken achter het stuur wegblijven.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer