Steven Van Herreweghe: “Ik denk dat je niet harder tegen een boom kunt rijden dan ik”

In ‘Die Huis’ was dinsdagavond een openhartige Steven Van Herreweghe te zien. Het ex-Vier-gezicht werkt sinds enkele maanden weer aan een programma voor Eén. En ook privé gaat het weer beter in zijn leven. “Ik ben

inke

De overstap naar VIER was voor Van Herreweghe geen succes. Zijn carrière beleefde hoogdagen tijdens ‘De Pappenheimers’, dat met hem als presentator op meer dan 2 miljoen kijkers kon rekenen. Na zijn overstap naar VIER ging het echter bergaf. “Dat was een groot contrast. Er is een extreme onzekerheid over mij neergedaald. En onzekerheid is gezond, maar die werd heel ongezond, eigenlijk. Ik begon aan alles te twijfelen. En dan verlies ik mijn evenwicht.”

Onoverwinnelijk

Van Herreweghe is zichzelf naar eigen zeggen echt tegengekomen in die periode. “Dat was een periode waarin in mijn leven alles heel intens was. Ik was aan kinderen begonnen, net een huis gekocht, net een groot contract getekend... Ik had het gevoel dat op alle niveaus in mijn leven iets van mij verwacht werd, wat ik maar voor 70% kon waarmaken. Het was een grote confrontatie met mezelf: ik dacht altijd dat ik onoverwinnelijk was, maar ik merkte dat ik even kwetsbaar was als iedereen.”

Sinds enkele maanden werkt de presentator weer aan een programma voor Eén. En hij is opgelucht, moet hij toegeven. “Als je tv maakt, maak je iets voor een breed publiek. Of dat is toch mijn definitie van televisie maken. Ik was wel wat bang om terug te keren. Maar het voelt juist aan.”

Vrouw van mijn leven

En ook privé lijkt het weer beter te gaan. Wanneer Van Herreweghe in de kinderkamer van Die Huis de foto’s van zijn vrouw Katrien en zijn zoontjes ziet, wordt hij stil. In 2015 gingen Katrien en hij uit elkaar, maar een jaar later waren ze weer samen. “Dat is mijn alles, dat is de vrouw van mijn leven. Het heeft wat tijd gekost om dat te beseffen.”

Van Herreweghe zelf vond het verschrikkelijk om zijn relatiecrisis destijds op de voorpagina van alle kranten te zien staan. Hij crashte zowel professioneel, privé als emotioneel. “Ik denk dat je niet harder tegen een boom kunt rijden dan ik heb gedaan. Dan moet je ineens beseffen dat je niets onder controle hebt. En het laatste wat je onder controle hebt, is jezelf. Hoe kan het zijn dat ik in deze situatie ben terechtgekomen? Mijn gezin heeft mij daardoor getrokken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER