Altijd al eens in station willen wonen? Dat kan!

Wie altijd al eens in een echt station heeft willen wonen kan zijn droom werkelijkheid maken in het Nederlands-Limburgse Gronsveld. Het oude stationsgebouw dat de huidige eigenaren Maron en Francois 13 jaar geleden ombouwden tot woonhuis met zwembad, staat te koop.

Sinds 1950 stopt er al geen trein meer in Gronsveld en het oude station stond dan ook op de nominatie om gesloopt te worden. Dankzij Francois ging dat niet door en bleef een van de oudste nog bestaande stations van Nederland dus behouden. “Ik had al 20 jaar een bouwbedrijf, gespecialiseerd in monumenten. Dus dat kon ik gewoon niet laten gebeuren”, vertelt Francois op de site van de NS. Hij kwam met het plan om het gebouw om te bouwen tot woonhuis, zoals het dat vroeger ook was voor de stationschef.

Origineel

“Ik heb zo veel mogelijk details uit die tijd geprobeerd te restaureren, zo is de wasbak in de verder nieuwe keuken nog origineel. En de tegels in de tuin komen uit het oude perron. Maar verder is alles modern. De ramen zijn bijvoorbeeld van speciaal Railway-glas. Ja, dat bestaat,” zegt Francois.

Toeter

Dankzij dat glas klinkt het Belgische treintje van Maastricht naar Luik dat twee keer per uur langsrijdt “gewoon alsof er een auto de straat in rijdt”, verzekert hij. “Tegen de toeter die de machinisten indrukken als onze kinderen langs het spoor staan te zwaaien is echter geen glas opgewassen. Als ze die helemaal indrukken, dan sla je stijf achterover. Of, zoals de kinderen, bulderend van de lach.”

Wie het ziet zitten om langs het spoor te wonen moet daarvoor €549.000 euro neertellen. Voor dat geld krijg je een huis met riante tuin en zwembad.

Kijk hier voor meer foto’s van het huis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer