© David Kindt

© David Kindt

© David Kindt

© David Kindt

© David Kindt

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Rolstoelschommel Stal Ter Koze plechtig ingehuldigd

Afgelopen zondag werd onder een stralende herfstzon de jaarlijkse opendeurdag gehouden van de zorgboerderij Stal Ter Koze en de vzw Lovely Therapy Horses. Burgemeester Benny Bamps was graag aanwezig om het nieuwe pronkstuk, de rolstoelschommel van Live A Life, plechtig in te huldigen. Anke Reekmans, dochtertje van Stefan en Cynthia Geenen, mocht het tuig plechtig inswingen.

David Kindt

De Stal is een zorgboerderij en een hippisch centrum voor verschillende therapeutische activiteiten geworden. Het talrijk opgekomen publiek kon kennismaken met de werking en maakte kennis met de aangepaste infrastructuur. Met gespecialiseerde hulpmiddelen kunnen rolstoelgebruikers hun hartje ophalen op deze warme ranch. Mensen met een visuele beperking vallen ook niet uit de boot dankzij de attributen.

Jong en oud werden ondergedompeld tussen tal van diertjes en de edele paarden. Bovendien ontwierp men een mobiele boerderij. Dankzij deze goed uitgekiende installatie kan Stal Ter Koze op locatie haar werking doen. “Afgelopen jaren zijn we vaak van de partij in zorginstellingen of rusthuizen met onze zachtaardige knuffelpaardjes. Dankzij onze verrijdbare installatie kunnen we nu ook de rest van onze kroost eens meenemen. De dieren, klein en groot, zijn immers in staat om heel wat warmte te geven aan de mensen”, straalt Cynthia Geenen.

Doorheen de dag werden zo’n 500 gasten verwelkomd in de Doorstraat. Ook de organisatie van Live A Life kon proeven van de verschillende methodieken en stelde vast dat de geschonken rolstoelschommel hier prima tot haar recht komt. “Een aantal van onze gasten hebben voor de eerste keer in hun leven eens kunnen schommelen en dit gepaard met stralende gezichten. Daarvoor doen we het toch”, klinkt het volmondig bij team Stal Ter Koze.

http://www.stal-ter-koze.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer