© Photo News

© Photo News

© Photo News

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Romelu Lukaku onzeker: “Goede kans om eens een andere echte nummer negen uit te proberen”

Jordan Lukaku liep dinsdag op training bij de Rode Duivels een hamstringblessure op en moet afhaken voor de interlands tegen Bosnië-Herzegovina en Cyprus. Bondscoach Roberto Martinez riep de rechtsvoetige Christian Kabasele op als vervanger voor de linksachter van Lazio. Ook zijn broer Romelu Lukaku is onzeker, waardoor bondscoach Roberto Martinez moet nadenken over een mogelijke vervanger voorin: “Mertens als diepe spits? Dat zou kunnen, maar nu Romelu niet fit is lijkt me dit een goede kans om eens een andere echte nummer negen uit te proberen.”

gegy, vml

De 23-jarige Jordan Lukaku was voor bondscoach Roberto Martinez een interessante wisselmogelijkheid op links, als meer verdedigend alternatief voor Yannick Carrasco. Hij liep op training echter en blessure op aan de hamstrings en wordt in de selectie vervangen door Christian Kabasele.

De 26-jarige Kabasele speelt voor het Engelse Watford, waar de rechtsvoetige verdediger de laatste zeven wedstrijden in de basis stond centraal in de defensie. The Hornets staan momenteel op een knappe achtste plaats in de Premier League. Voor de voormalige speler van Racing Genk is het de eerste selectie in bijna een jaar. Begin november 2016 was hij er in de oefeninterland in en tegen Nederland voor het laatst bij. Toen kreeg hij een basisplaats, als vervanger van Vincent Kompany, die tijdens de opwarming geblesseerd was uitgevallen. Voor Kabasele is het tot nu toe de enige cap op de teller.

“Op de wingbacks heb ik met Hazard, Yannick Carrasco, Thomas Meunier en Nacer Chadli voldoende wisselmogelijkheden. Kabasele is het seizoen goed gestart bij zijn club en kent de nationale ploeg goed”, verklaarde bondscoach Roberto Martinez zijn keuze.

Lukaku en Fellaini niet op training

23 Rode Duivels, onder hen vier doelmannen, werkten woensdagvoormiddag in het Nationaal Voetbalcentrum in Tubeke hun training af in de voorbereiding op de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Bosnië-Herzegovina (op 7 oktober in Sarajevo) en Cyprus (op 10 oktober in Brussel).

In vergelijking met de training van dinsdag verschenen Kevin De Bruyne, Jan Vertonghen en Dries Mertens deze keer wel op het oefenveld. Marouane Fellaini en Romelu Lukaku bleven voor de derde dag op rij binnen en dus komen er stilaan ook achter de naam van Fellaini vraagtekens te staan. Romelu Lukaku sukkelt met een enkelblessure en was al langer twijfelachtig voor de wedstrijd van zaterdag in de heksenketel van Sarajevo.

Na de korte opwarming trainden de Rode Duivels woensdag op de omschakeling bij balverlies. Zoals gebruikelijk in Tubeke was de training slechts vijftien minuten open voor de pers. Donderdag traint de selectie van bondscoach Roberto Martinez nog een keer in Tubeke, vrijdagvoormiddag volgt de afreis naar Bosnië-Herzegovina.

“We houden contact met Manchester United”

“Romelu werkt apart”, verduidelijkte de bondscoach achteraf op de persconferentie. “We nemen vrijdag pas een beslissing over hem maar ik denk dat het moeilijk wordt. Al blijven we hopen. Romelu wil zelf ook graag meedoen maar hij moet volledig hersteld zijn. We gaan zo lang mogelijk wachten om een beslissing te nemen en we houden ook contact met Manchester United. Maar ze mogen er zeker van zijn dat we hem niet te ver gaan pushen.”

“Marouane doet het goed, de laatste 24 uur voelt hij zich erg sterk. Vandaag heeft hij goed getraind apart van de groep. Hij zal klaar zijn”, was de bondscoach vol vertrouwen.

“Mertens als diepe spits? Dat zou kunnen, maar...”

De kans is dus groot dat een andere Rode Duivel Lukaku in de spits zal moeten vervangen. in de selectie zitten met Dries Mertens, Michy Batshuayi en Divock Origi drie aanvallers die in aanmerking komen.

“Mertens als diepe spits? Dat zou kunnen, maar nu Romelu niet fit is lijkt me dit een goede kans om eens een andere echte nummer negen uit te proberen. Benteke is geblesseerd, maar we hebben hier wel nog Michy Batshuayi en Divock Origi. Origi doet het goed bij Wolfsburg en Michy deed het zeer goed tegen Tsjechië. Ik denk niet dat je de één boven een ander kan kiezen op dit moment. Het zijn twee andere types en ik heb vertrouwen in allebei.”

“Twee wedstrijden is wat te veel van het goede voor Vermaelen”

Centraal achterin mag Thomas Vermaelen zich als vervanger van Vincent Kompany voor de tweede keer op rij opmaken voor een basisplaats, ook al speelde hij dit seizoen nog geen minuut bij FC Barcelona. “Ik verwacht niet dat Vermaelen twee wedstrijden zal spelen. Twee keer negentig minuten op zo’n korte tijd is wat te veel van het goede. In Griekenland speelde hij wat onder zijn niveau maar hij zal één van de twee wedstrijden spelen.”

Net als begin vorige maand in Griekenland mogen de Rode Duivels zich zaterdag in Sarajevo aan een pittige ontvangst verwachten. “Er is een verschil, want wij voelen ons relax omdat we als enige Europese team al zeker zijn van kwalificatie voor Rusland, terwijl het voor hen alles of niets is”, besloot de bondscoach.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER DE RODE DUIVELS