Streekproductenmarkt in ‘s-Gravenvoeren

Op zaterdag 14 oktober vanaf 12.30 uur organiseert de Milieu Adviesraad samen met Voerense producenten voor de eerste maal een leuke en gezellige streekproductenmarkt op de Pley in ’s-Gravenvoeren. Doelstelling is de Voerenaars en bezoekers kennis te laten maken met producten die in eigen streek geoogst of gemaakt worden.

nico meens

Op zaterdag 14 oktober vanaf 12.30 uur organiseert de Milieu Adviesraad samen met Voerense producenten voor de eerste maal een leuke en gezellige streekproductenmarkt op de Pley in ’s-Gravenvoeren. Doelstelling is de Voerenaars en bezoekers kennis te laten maken met producten die in eigen streek geoogst of gemaakt worden. De producenten uit alle kerkdorpen presenteren en verkopen hun artisanale specialiteiten. De markt loopt van 14 tot 17.00 uur. Artisanaal ijs, honing, appels, peren, en klein fruit, appelwijn, chardonnay-wijn van het domein Crutzberg, boter, melk en geitenkaas, zelfs gekweekte wijngaardslakken ( ‘petits gris’) uit Remersdaal, het staat allemaal op de grote kaart. Omroep Voeren luistert de namiddag op en zorgt ook voor een reportage. Mieke Nijssen verzorgt een activiteit voor de kinderen. Parkeergelegenheid is voorzien op de parking in de Boomstraat tegenover de Kursaal.

Voor diegenen die een koelinstallatie meebrengen, is er stroomaansluiting voorzien (de exposanten moeten zelf verlengkabels voorzien). Ook heeft de organisatie ook een drietal palletkisten ter beschikking. Bij het opruimen achteraf stelt de gemeente vuilniszakken ter beschikking.

Contact: Annemie Palmans-Casier: 04-381.10.87

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer