© Patrick De Roo

Colruyt Group neemt Albert Heijn-filiaal aan Groenplaats over

Colruyt Group neemt het Albert Heijn-filiaal aan de Groenplaats in Antwerpen over. In het kader van de fusie tussen Ahold en Delhaize was dit de laatste winkel die verkocht moest worden.

bap

Het bedrijf Ahold Delhaize greep in door de aanhoudend slechte resultaten in de winkels die Delhaize zelf uitbaat in ons land. Drie jaar na de grote herstructurering bij Delhaize België en een jaar na de fusie tussen Ahold en Delhaize Group blijven de eigen winkels een probleem. Albert Heijn wist de afgelopen jaren in België wel duidelijk progressie te boeken.

Het ineenschuiven van Delhaize en Albert Heijn was verboden zolang niet alle winkels die van de Belgische mededingingsautoriteit (BMA) moeten worden verkocht een nieuwe eigenaar hadden. In totaal acht Albert Heijn-winkels en vijf Delhaize-franchisewinkels moesten worden verkocht. Het filiaal van Albert Heijn op de Groenplaats in Antwerpen was de enige winkel die de effectieve fusie tegenhield. Woensdag is bekendgeraakt dat Colruyt Group het filiaal overneemt en van de winkel een Spar maakt.

Ahold Delhaize verwacht de verkoop binnen ongeveer een maand af te ronden. Het personeel kan aan de slag in Albert Heijn-winkels in de regio.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER