© Photo News

Inter-Belg Vanheusden kan na succesvolle operatie aan revalidatie beginnen

Internazionale heeft woensdag laten weten dat belofteninternational Zinho Vanheusden met succes geopereerd is in het AZ Monica-ziekenhuis in Antwerpen. Vanheusden scheurde vorige week woensdag in een Youth League-wedstrijd met de beloften van Inter de voorste kruisband van zijn linkerknie af. De seizoen van de jonge verdediger zit er normaal gezien op.

“Zinho Vanheusden werd vanmorgen in Antwerpen met succes geopereerd aan de voorste kruisband van zijn linkerknie”, laat Inter weten op haar website. “De operatie verliep volgens plan en de speler kan de komende dagen aan zijn revalidatie beginnen.”

De 18-jarige Vanheusden moest vorige week woensdag op een brancard het veld verlaten tijdens het Youth League-duel tussen Inter en Dinamo Kiev.

Vanheusden, die opgeleid werd bij Standard alvorens in 2015 naar Inter te trekken, werd door de coach van de Nerazzurri, Luciano Spalletti, tijdens de eerste zes competitiematchen van het eerste elftal van Inter telkens geselecteerd. Hij speelde dan wel geen minuut, toch werd de jonge Limburger samen met Andrea Ranocchia gezien als de eerste oplossing bij het uitvallen van het vaste centrale verdedigingsduo Milan Skriniar-Joao Miranda. Eind augustus werd hij door bondscoach Johan Walem voor het eerst opgeroepen voor de Belgische beloften.

# Belga context ## Related picture(s) [Belgen in het buitenland - SOCCER RED DEVI...]

## Related link(s) [Belgen in het buitenland - link naar de we...]

View full context on [BelgaBox]

(belga)

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer