Direct naar artikelinhoud
Virtuele tentoonstelling

Snapchat stelt virtuele kunstwerken van Jeff Koons tentoon

Balloondog van Jeff KoonsBeeld AP

De sociale media-app Snapchat stelt op verschillende plaatsen ter wereld enkele kunstwerken van kunstenaar Jeff Koons tentoon. De kunstwerken staan echter niet werkelijk op die plaatsen, maar kunnen enkel gevonden worden met behulp van de app. Snapchat wil zo wereldwijd virtuele tentoonstellingen houden. 

Op negen verschillende locaties verpreid over de wereld kan je met je gsm een kunstwerk van Jeff Koons vinden. De kunstenaar is vooral bekend van zijn sculpturen als de Balloondog en de berg van Play-Doh. Onder andere in Hyde Park in Londen, Central Park in New York en op het strand van Copacabana in  Rio de Janeiro kan je een echte Koons aanschouwen op het scherm van je gsm. Als je op die locatie bent, komt het werk op je scherm, waarna je er mee op de foto kan of er volledig rond kan wandelen. 

Facebook had eerder al een gelijkaardige feature aangekondigd, maar Snapchat is hen nu voor. Snapchat heeft als doel een breder publiek aan te trekken. Momenteel heeft de app vooral jonge gebruikers maar daar willen ze bij Snapchat verandering in brengen door zich te richten op 25-plussers. Naast Jeff Koons hoopt de app ook andere kunstenaars aan te trekken voor het project.