© Photo News

Organisatie Sluitingsprijs Putte-Kapellen stelt nieuwe sprintersprijs voor

In Kasteel Ravenhof in Stabroek werd woensdagnamiddag de 84e editie van Putte-Kapellen (cat 1.1) voorgesteld. Even leek die ‘sluitingsprijs’ er niet te komen, tot eventbureau Golazo een helpende hand uitstak. Zo is er op 17 oktober alsnog een wedstrijd ter afsluiting van het Belgisch-Nederlandse wielerseizoen op de weg. En er is met het in het leven roepen van een ‘sprintersprijs’ een heuse nieuwkomer in het geheel.

De eerste editie van de ‘nieuwe Sluitingsprijs’ komt er op dinsdag 17 oktober. Het vroegere organiserende comité gooide na jaren de handdoek in de ring en zo nam Golazo de wedstrijd met naam en faam over. Het eventbureau heeft meer ervaring met het organiseren van wielerwedstrijden en heeft ook onder andere de Baloise Belgium Tour en de BinckBank Tour in haar handen, naast tal van andere sportevenementen.

Het concept van de wedstrijd blijft behouden. De aankomstplaats ligt op de Belgisch-Nederlandse grens in de Ertbrandstraat van Kapellen, de start wordt gegeven vanop het Marktplein van Kapellen. De ‘Sluitingsprijs’ gaat over 11 plaatselijke ronden met doortochten in Stabroek, Berendrecht, Woensdrecht, Kapellen en Putte. Nieuwkomer in het geheel is dat er nu gewerkt wordt met tussenspurten. In Kapellen, Berendrecht en Stabroek liggen tussensprints op het in totaal 16,69 kilometer lange traject. Van deze tussenspurten wordt een klassement opgemaakt, zodat er na 183,5 kilometer koers niet enkel een eindlaureaat maar ook een sprintlaureaat op het podium zal staan.

De laatste winnaar van de ‘Sluitingsprijs’ was Roy Jans, die het in 2016 haalde voor Timothy Dupont en de Nederlander Moreno Hofland.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer