© belga

© PN

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Wie anders dan Losada trekt matig Beerschot Wilrijk weer over de streep

Beerschot Wilrijk heeft zijn missie volbracht: winnen bij Tubeke. Maar dat ging niet van een leien dakje. In een erg matige wedstrijd kwam het amper aan kansen toe en ontsnapte het team van Marc Brys zelfs twee keer aan een achterstand. Gelukkig was er nog Losada om met een pegel de enige goal in te luiden. Beerschot Wilrijk staat nu vijf punten los op de eerste plaats in 1B.

JoRo, Roel Caluwé

Eindstand. TUBEKE 0 - 1 BEERSCHOT WILRIJK

Na de sublieme prestatie tegen Lierse vorige week verschenen de 11 basisspelers van Beerschot Wilrijk boordevol vertrouwen aan de aftrap tegen Tubeke. Dat vertaalde zich woensdag niet in een gelijkaardige topprestatie. De thuisploeg kreeg in de eerste helft zelfs de bal en mocht vrij combineren tot aan de Kielse grote rechthoek. Daar stokten de meeste aanvallen wel.

Op het kwartier belandde een vrije trap van Videmont via de muur voor de voeten van Stevance. Romo kon het schot van de topschutter van Tubeke in twee tijden klemmen. Marc Brys toonde zijn ongenoegen over het geleverde spel, maar kon het tij niet keren. Toch was daar plots die ene kans in minuut 36: Losada controleerde een doorgekopte bal, draaide en schoot. Defourny had een goede beenveeg in huis.

Beerschot Wilrijk scoorde vorige week zijn vier goals tegen Lierse na de rust, maar dat zat er tegen Tubeke duidelijk niet in. De eerste 25 minuten van de tweede helft hadden opnieuw erg weinig om het lijf in het lege stadion dat enkel dankzij de meegereisde fans van Beerschot Wilrijk niet helemaal doods aanvoelde.

Een dik kwartier voor tijd kreeg Tubeke een goede kans om op voorsprong te komen. Stevance kon vrij doorlopen op doel, maar doelman Romo redde met het been. Nauwelijks een minuut later was daar opnieuw Stevance, maar Romo kon dit keer in hoekschop duwen.

Nauwelijks een minuut later zou het er al heel wat minder rooskleurig uitzien voor de thuisploeg die met tien verder moest na een tweede gele kaart voor Hwang na een fout op Losada.

Diezelfde Losada zou uiteindelijk, alweer, van goudwaarde blijken voor de bezoekers. De Argentijn mocht een vrijschop trappen vanop zo’n 20 meter van doel en zijn pegel belandde via de onderkant van de deklat weer in het veld. Een goed ingekomen Placca legde het leer keurig over de doellijn.

En zo slaagde Beerschot Wilrijk er toch weer maar in om de volle buit mee naar huis te nemen en ditmaal met zwak voetbal. Het zal de Mannekens een zorg wezen want na negen speeldagen staan ze helemaal alleen aan de leiding van 1B met al vijf punten voorsprong op nummer twee OH Leuven. De periodetitel lonkt voor de promovendus.

Herbeleef de wedstrijd:

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners