Gent vordert redders op na verdrinking, zwemvijver opnieuw open

Na het overlijden van een 12-jarig jongetje in het Gentse recreatiedomein Blaarmeersen vrijdagavond is de zwemvijver zaterdag weer open voor publiek. De stad zet extra redders in.

De Stad Gent betreurt het incident met dramatische afloop en betuigt zijn medeleven aan de familie en vrienden van het slachtoffer. Het parket heeft intussen een onderzoek geopend naar het voorval. De begeleiders en de ouders van het kind krijgen psychologische ondersteuning.

Aan de zwemvijver van de Blaarmeersen worden in het zomerseizoen tussen 11 en 19 uur minimum 5 redders ingezet. "Gezien de grote drukte omwille van het mooie weer waren 6 redders aanwezig, conform het toezichtsplan. Na het incident werd een deel van de zwemvijver voor een korte tijd afgesloten en ontruimd door de politie. Er werd een negatief zwemadvies uitgeroepen", meldt de stad in een persmededeling.

Zaterdag is de zwemvijver opnieuw helemaal publiek toegankelijk, er zijn 6 redders aanwezig. Om over genoeg redders te beschikken wordt zwembad Strop dit weekend gesloten. De redders die aanwezig waren tijdens het incident gaan niet aan het werk en worden begeleid.

Verdronken jongen

In recreatiedomein Blaarmeersen in Gent is vrijdagmiddag een twaalfjarige jongen in kritieke toestand uit het water van de zwemvijver gehaald. Het kind, afkomstig uit Afghanistan, verbleef in een vluchtelingencentrum in de buurt, en was op daguitstap naar het recreatiedomein.

Rond 16 uur was de jongen zoek geraakt. Redders zagen even later zijn lichaam drijven in de vijver, in het gedeelte waar gezwommen mocht worden, vlakbij de waterglijbaan. Ze probeerden de jongen nog te reanimeren. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Het is de eerste keer in 25 jaar dat iemand verdrinkt binnen de zwemzone. Buiten de zone waren er eerder al verdrinkingen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen