© rr

Vader en zoon verzinnen verhaal over gestolen auto om verkeersboetes te ontlopen

Een vader en zijn oudste zoon uit Sint-Katelijne-Waver verzonnen het verhaal dat de auto van de vader gestolen was. Zo wilden ze een einde maken aan de vele verkeersboetes die de jongste zoon bleef opstapelen.

ldn

Een niet-alledaags verhaal voor de strafrechter in Mechelen. Vader Abdesslam E.J. (53) en zijn zoon Rachid (31) uit Sint-Katelijne-Waver werden op het matje geroepen voor een valse aangifte. De twee stapten op 4 december 2015 naar de politie in Sint-Katelijne-Waver om aangifte te doen dat de auto van de vader gestolen zou geweest zijn.

Vooral in de uitleg van de vader, die schizofrenie heeft, werden door de politiemensen tegenstrijdigheden vastgesteld. Twee uur later bekenden de man en zijn zoon dat ze het hele verhaal verzonnen hadden.

De reden voor de valse aangifte bleek een conflict te zijn met de jongste zoon des huizes, die geregeld de auto van vader opeiste om er onverantwoord mee rond te rijden. Het was zelfs zo erg dat de ene na de andere verkeersboete in de brievenbus viel. De twee zagen maar één uitweg: de auto als gestolen opgeven, zodat de jongste zoon het voertuig niet meer kon opeisen. Openbare aanklager Klaartje Kinnaer vorderde voor de twee mannen een werkstraf van 100 uur en 600 euro boete.

De advocaat van Rachid benadrukte dat zijn cliënt nooit de bedoeling heeft gehad om uit de valse aangifte financieel voordeel te halen. “Omdat er geen bedrieglijk opzet mee gemoeid was, vraag ik de vrijspraak of de gunst van de opschorting voor mijn cliënt”, zei meester Schillemans.

“Mijn cliënt heeft de fantasie van zijn zoon gevolgd en handelde onder een morele dwang. Hij was, mede door zijn ziekte, bang van zijn kinderen. Daarom vraag ik om hem vrij te spreken of een kleine boete op te leggen”, zei de advocate van de vader.

Vonnis op 25 oktober.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER