© Estée Lauder

Zo pak je donkere kringen onder je ogen aan

Iets te lang blijven hangen in die gezellige cocktailbar? Hallo donkere kringen! Met een goede dosis aangepaste skincare en make-up ben je zo van die donkere kringen onder je ogen af.

cityfashion

Smeer preventief

De huid rond je ogen veroudert het snelst, omdat ze constant in beweging is. Jammer genoeg verdwijnen donkere kringen niet als sneeuw voor de zon na één keer smeren. Werk preventief en betrek een hydraterende oogcrème bij je beautyritueel. Een vochtinbrengende oogcrème met vitamine C of antioxidanten maakt je ogen weer fris. Dep de crème zachtjes op de huid in plaats van te wrijven om irritatie te vermijden. Een voedend en verzachtend oogmasker kan zeker geen kwaad na een nachtje stappen!

Camouflagetalent van make-up

Ondanks een tiptop smeerritueel kan het toch zijn dat je last hebt van donkere kringen. Te veel pigment of vergrootte bloedvaten kunnen voor flinke kringen zorgen.

Verdoezel je kringen met een goede, niet te dikke concealer die één tint lichter is dan jouw huidskleur. Leg de focus op je lippen en geen kat die ziet dat het een korte nacht was. Een highlighter, die licht reflecteert, kan je in de hoek van je wenkbrauw gebruiken om je ogen optisch te 'liften'. Bye bye donkere kringen!

Reinig jij je gezicht fout? Zo doe je het goed!

© Annayake

Vervuilde lucht, make-up, slaaptekort… Geen wonder dat een goede reiniging van je gezicht belangrijk is! Zo reinig jij op de juiste manier!

Ken je huid

Een effectieve reiniging begint bij het kennen van je huidtype :

  • Normale huid: geen vette of droge huid en je hebt amper last van onzuiverheden.
  • Gecombineerde huid: je huid is normaal, enkel de T-zone voelt soms vettig aan, inclusief onzuiverheden.
  • Vette huid: je poriën zijn groot, je huid glimt vaak en je hebt regelmatig last van puistjes.
  • Droge huid: je hebt een matte, doffe huid met heel fijne poriën en droge plekjes.
  • Gevoelige huid: Vaak last van irritaties? Een gevoelige huid ziet rood, jeukt en is vaak droog.

Jouw huidtype gevonden? Iedereen is anders, dus gebruik aangepaste producten voor het beste resultaat. Een goede reiniging begint bij het verwijderen van je make-up. Een goede make-upreiniger verwijdert niet alleen je make-up, maar maakt ook komaf met opgestapeld vuil.

Van cleanser tot micellair water

Net zoals bij alle beautyrituelen is de juiste volgorde enorm belangrijk.

Start met een cleanser, of het nu in crème-of schuimvorm is, die draagt bij tot een diepe reiniging. Micellair water, dé beautyhype van het jaar, verwijdert vervolgens de allerlaatste restjes vuil en verzacht je huid. Een deep cleanse is belastend voor je huid, dus vergeet hierna zeker geen aangepaste moisturizer te gebruiken. Een scrubbeurt of gezichtsmasker limiteer je best tot één keer per week.

Tip: was je gezicht met koud water, dat bevordert de bloedsomloop en zorgt voor een gezonde glow. Dep je huid droog in plaats van te wrijven, dat kan voor irritaties zorgen.

Met deze 3 make-up tips lijken je ogen groter

© Pupa

Grote, sprekende ogen…Yes please! Met deze simpele make-up tips lijken je ogen veel groter!

All about the lashes

Je wimpers in de kijker zetten is een van de gemakkelijkste manieren om je ogen groter te doen lijken. Gebruik daarom eerst een wimperkruller vooraleer je je mascara aanbrengt. Gebruik een primer, die voedt en verlengt je wimpers optisch én doet je mascara beter houden. Voor wie mascara niet genoeg is, is een dun lijntje eyeliner boven je ogen perfect.

Focus op de binnenkant van je ooghoek

Een wit of lichtroze oogpotlood in de binnenkant van je ooghoek en aan de onderkant van je oog werkt altijd! Ook lichte oogschaduw, zilver, nude of goud bijvoorbeeld, vergroot je ogen. Een frisse en open blik in een handomdraai? Check!

Lift je wenkbrauwen

Je wenkbrauwen zijn anno 2017 allesbepalend voor je make-up look. Met juiste vorm voor je gezicht (ga daarvoor zeker ten rade bij je schoonheidsspecialiste) zal je merken dat je ogen groter lijken. Gebruik een subtiele highlighter net onder de hoogste 'hoek' van je wenkbrauw om ze te ‘liften’ en vul je wenkbrauwen in met een potlood of wenkbrauwpoeder in één tint lichter dan de kleur van je wenkbrauwen.

De juiste kleur lippenstift? Die kies je zo!

© Pupa

Op zoek naar de perfecte tint lippenstift? Het kleurtype van je huid kan je al een heel eind verder helpen. Van sexy rood tot subtiel nude, zo kies je de juiste kleur lippenstift!

Warm of koel? Zet de toon!

Je huid heeft ofwel een warme ofwel een koele ondertoon. Hoe je dit test? Probeer eens gouden juwelen uit. Passen ze mooi bij je huidskleur, dan heb je een warme ondertoon. Sta je beter met zilver? Dan heeft jouw huid een koele ondertoon.

Over het algemeen staan ‘koele types’ fantastisch met koraalrood en ‘warme types’ met dé make-upkleur van het najaar, bordeauxrood. Toch kunnen we nog een stapje verder gaan…

Lichte kleurtypes

Lentetypes, vrouwen met licht haar en een gelige ondertoon, staan het best met lichte kleuren. Licht nude, koraalroze of oranjerood passen perfect bij deze teint. Te bruine tinten zijn een no-go voor deze types.

Zomertypes, met blond haar en een koele ondertoon, kunnen gerust voor pasteltinten kiezen. Niet iedereen komt ermee weg, maar diep paars of bright pink staan op het lijf (nu ja, mond) geschreven van een zomertype.

Warme kleurtypes

Lichtbruin haar en lichte ogen? Dit is jouw seizoen, herfsttype! Warmere tinten als bordeauxrood, chocoladebruin, roestbruin, donkerroze en dieprood zijn altijd een goede keuze. Een wintertype, met een bleke huid en donkere ogen is het kleurtype dat het meeste kan dragen.

Paarse tinten, bessenrood of lichtroze steken mooi af tegen je ivoren velletje. Oranje tinten maken je bleker.

Tip: hou ook rekening met de kleur van je lippen zélf. Je lippen dienen als een soort canvas, dus dit heeft ook een invloed op de kleur.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lifestyle